• De presentatie was in handen van Tim Schouten, bekend van Checkpoint (EO/Zapp).
• De presentatie was in handen van Tim Schouten, bekend van Checkpoint (EO/Zapp). Foto: William Hoogteijling

Vierde editie Battle of the Boats van start

geldermalsen/maurik • Hub Rivierenland organiseert voor de vierde keer de Battle of the Boats, een samenwerking tussen jongeren en bedrijven, inclusief een vaarwedstrijd met zelfgebouwde boten. De kick-off was woensdag bij De Lingeborgh in Geldermalsen. 

ROC Rivor, De Lingeborgh, KWC, Lek en Linge Culemborg, Het Westeraam, Olympus College, Maarten van Rossem en Van Lodenstein College stonden in de startblokken om gekoppeld te worden aan de deelnemende bedrijven uit de regio. Acht teams gaan met elkaar de strijd aan in wie de meest snelle, creatieve en duurzame boot maakt. Er ontstaat een trend om deze uitdaging op te nemen in het curriculum, bijvoorbeeld bij KWC Praktijkonderwijs, bij Lek en Linge vmbo en bij het Van Lodenstein College. Dit is leren met de wereld buiten school, door samen te werken, over de grenzen van verschillende onderwijsniveaus en scholen heen. Wil Kosterman, wethouder Economische Zaken van de gemeente West Betuwe, was bij de start en begeleidde de matching met de diverse bedrijven. De komende weken ontwerpen de teams hun schaalmodel. Tijdens de aftrap kregen ze al de kans om een 'moodboard' te maken, in het thema van hun boot. Daarbij werden ze geholpen door beeldend kunstenaar Kathy Hermanns. De presentatie was in handen van Tim Schouten, bekend van Checkpoint (EO/Zapp). Hij stelde de bedrijven aan de zaal voor en ondervroeg ze over het voorwerp dat ze meenamen als symbool van hun bedrijf. Teunis van Voorthuizen van Bouwbedrijf De Vree en Sliepen nam een lat mee en zei: "Als je de lat hoog legt voor jezelf en laat zien dat je goed kunt samenwerken, dan ben je al de winnaar.”

Raceday

De vaarwedstrijd is op 14 juni op het Eiland van Maurik. Battle of the Boats is te volgen via de sociale mediakanalen van Hub Rivierenland en via de projectpagina op www.hubrivierenland.nl.