woensdag 20 maart

Maakplaats 15-plus
10:00-12:00, Tiel, bibliotheek. In de Maakplaats van de Bibliotheek kunnen belangstellenden dingen maken met 3Dprinter, Vinylsnijder of Lasersnijder. Reserveer een plekje via www.bibliotheekrivierenland/maakplaats.

Inloopspreekuur OV
10:00-11:30, Tiel, Bibliotheek Rivierenland in Zinder, Rechtbankstraat 3. Inloopspreekuur openbaar vervoer (OV). OV-ambassadeurs zitten klaar om te helpen bij vragen over het gebruik van het openbaar vervoer. Ook geven zij tips. Meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.

Voorlees- en knutselpret
15:00-16:30, Tiel, bibliotheek. Elke woensdagmiddag wordt er voorgelezen en geknutseld in de Bibliotheek. Gratis voor kinderen vanaf vier jaar. Aanmelden niet nodig.

Mantelzorg en dementie
19:30-21:00, Tiel, Toon Hermanshuis, Dr. Schaepmanstraat 23. Schrijfster en oud-wijkverpleegkundige Hetty Termeer geeft een gratis lezing over haar nieuwste boek. Hierin schrijft ze over de zorg voor haar dementerende moeder. Toegang: gratis. Aanmelden: www.bibliotheekrivierneland.nl/agenda.

The Bootleg Sixties
20:00, Tiel, Agnietenhof. The Bootleg Sixties met 'Overtures', muziek van de beste sterren uit de jaren zestig, goed voor een swingende avond in de Kontakt Mediapartners Zaal. Ook nu komen ze weer over uit het land van The Beatles, The Rolling Stones, The Who, The Kinks, The Small Faces en al die andere grote namen. Het speelplezier van de band is aanstekelijk en dankzij de prachtige historische video’s en andere beelden wanen bezoekers zich terug in het gouden decennium van de popmuziek. Reserveren/informatie: www.agnietenhof.nl of 0344 673500.

Podiumbeest Ontsnapt!
20:30, Beusichem, Thater Heerenlogement. Laatste cabaretvoorstelling 'Podiumbeest Ontsnapt!' van Marc van de Veerdonk. Na zeventien cabaretprogramma’s vindt hij het mooi geweest. Maar wat doe je als je na bijna veertig jaar je zendmicrofoon in de wilgen hangt? Inderdaad, dan maak je tot slot je beste programma ooit. Kaarten á 16,75 euro: www.theaterheerenlogement.nl

donderdag 21 maart

Inloopochtend De Waayer
9:00-10:00, Wadenoijen, Daltonschool De Waayer, Dreef 1. Inloopochtend voor iedereen die geïnteresseerd is in het Daltononderwijs en in De Waayer. Leerlingen en de directeur zijn aanwezig om belangstellenden rond te leiden. Wie op deze dag niet kan komen, kan bellen of mailen voor een andere afspraak. Info: tel. 0344 661527.

Juridisch Inloopspreekuur
10:00-11:00, Tiel, bibliotheek. Gratis juridisch advies in de Bibliotheek door Jumelet Advocatuur. Aanmelden niet nodig.

Inkomstenbelasting
14:00-15:30, Tiel, bibliotheek. Elke donderdag in maart en april is er een gratis inloopspreekuur in de Bibliotheek voor hulp en advies bij de Inkomstenbelasting en Toeslagen.

vrijdag 22 maart

Schrijfworkshop
10:10-12:30, Tiel, Bibliotheek Rivierenland in Zinder. Schrijfworkshop 'Bij mij in de familie', tevens het thema van de Boekenweek. In de bibliotheek kan een ieder, onder begeleiding van een schrijfdocent, aan de hand van eenvoudige schrijfopdrachten over zijn of haar familie schrijven. Kosten: 3,50 euro. Aanmelden: www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda

Sjoeltoernooi 60+ soos
14:00, Tiel, 60+ Soos Passewaaij, wijkgebouw De Stater. Sjoeltoernooi voor alle senioren in de gemeente Tiel met een leuke prijs. Aanmelden: mail naar 60plussoos@passewaaij.nl, bij de soos op het inschrijfformulier of bel/app Annet: 06 47 45 27 20. Entree: 2 euro per persoon, inclusief koffie/thee.

Manga en Anime
15:00-16:00, Tiel, bibliotheek. Introductie in Manga en Anime in de maakplaats van de Bieb. Duik in in de wereld van manga en anime. Gratis voor kinderen van groep 7 en 8 en de brugklas. Opgeven via www.bibliotheekrivierenland.nl/culturotheek

Sonny Boy
20:00, Tiel, Agnietenhof. Solo Stories met Tarikh Janssen: 'Sonny Boy, leven met kleine herinneringen'. Bestseller van Annejet van der Zijl voor het eerst op de planken. www.agnietenhof.nl of 0344 673500.

Parel van de Betuwe
20:00-23:30, Tiel, De Beurs. Begonnen in 1990 gaan bands en artiesten voor het 33ste jaar de de ‘strijd’ aan om de felbegeerde trofee Parel van de Betuwe. Dit jaar telt de regionale popcompetitie twee voorronden. In De Beurs Tiel gaan (in willekeurige volgorde) M.O.O.S.E., Sledeon, Fickle Kin, Dangerous Times fort he Dead en One Remains proberen de jury te overtuigen. Op 30 maart is in ‘die andere’ Beurs, in Geldermalsen, de tweede voorronde. Pas dan wordt bekend welke bands het tot de finale hebben geschopt. Die is 26 april in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

Kiki Schippers met band
20:00, Tiel, Agnietenhof. Kiki Schippers met band. Nadat Kiki de grote hit was op theaterfestival De Parade, komt ze nu met een bus vol topmuzikanten naar Tiel. Schippers, winnares van de Annie M.G. Schmidtprijs en ook bekend van ‘Spijkers met Koppen’, switcht in poëtische zinnen moeiteloos van liefde naar wetenschap en van maatschappijkritiek naar verwondering. Reserveren/informatie: www.agnietenhof.nl of 0344 673500.

Parel van de Betuwe
20:00, Tiel, De Beurs. De Parel van de Betuwe. Voor de 33ste keer strijden regionale bands en artiesten om de prijzen én de eer. In De Beurs spelen M.O.O.S.E., Sledeon, Fickle Kin, Dangerous Times fort he Dead en One Remains. Info: www.parelvandebetuwe.nl

zaterdag 23 maart

Tennis en Padel
10:00-15:00, Tiel, Ridderweide Tennis en Padel. Jaarlijkse open dag. Bezoekers kunnen kennismaken met de club, een balletje slaan op de tennisbaan of een clinic volgen op de padelbanen. Meer informatie: www.ridderweide.nl

Kinderbijbelclub
10:00-11:30, Tiel, De Balije 1. Kinderen die willen komen zingen, willen luisteren naar een Bijbelverhaal en willen knutselen of een leuk spel willen doen, zijn van harte welkom in de Drumptse hof. De juffen kunnen kinderen ook thuis ophalen. Informatie: evangelisatie@gergemtrichtgeldermalsen.nl

Inkomstenbelasting
14:00-15:30, Tiel, Suze Groenewegstraat 20. Elke vrijdagmiddag is er in ontmoetingsruimte Het Stekkie, Suze Groenewegstraat 20, een inloopspreekuur Inkomstenbelasting en Toeslagen voor gratis hulp en advies. Aanmelden niet nodig.

Christina Ravenswaaij
19:30, Ravenswaaij, de Rozenhoek. Zaterdagavond 23 maart om 19:30 uur speelt Toneelvereniging Christina in de Rozenhoek in Ravenswaaij de hilarische klucht ‘We gaan naar Zandvoort’ van Hans Kirchhoff. Na het toneelstuk is er een verloting met prijzen en aansluitend is er live muziek. Zaal open om 19:00 uur. Kaarten kosten 10 euro, verkrijgbaar via toneelverenigingchristina@gmail.com of 0636176711.

Kunst na Arbeid
19:30, Ingen, dorpshuis In de Gaard, Dr. A.R. Holplein. Jaarlijkse muziekuitvoering Harmonievereniging Kunst na Arbeid. Het harmonieorkest en het leerlingenorkest treden op, evenals de jeugdslagwerkgroep en blokfluitleerlingen. De toegang is gratis.

Uitwisselingsconcert
20:00, Buren, De Prinsenhof. Uitwisselingsconcert Muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Maurik en Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes uit Culemborg. De zaal gaat om 19:30 uur open. Kaartjes kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via www.kunstenvriendschap.nl

Rayen Panday
20:00, Tiel, Agnietenhof. Try-out 'Karm' van Rayen Panday. Karma zit vol verhalen, comedy, actualiteit en muziek. Geen dans. Al kan Rayen dat laatste niet helemaal beloven. Dat hangt namelijk een beetje van je karma af. Reserveren/informatie: www.agnietenhof.nl of 0344 673500.

zondag 24 maart

Duo Macondo
11:00, Tiel, Agnietenhof. Duo Macondo. Mihail Zemtsov (altviool) en Enno Voorhorst (gitaar) hebben allebei een grote voorliefde voor klassieke muziek uit Latijns-Amerika. Zemtsov leefde en werkte lange tijd in Mexico en kreeg zelfs het Mexicaans staatsburgerschap. Voorhorst nam met groot succes verschillende cd’s op met Zuid-Amerikaanse muziek. Geen wonder dat dit duo tijdens het klassieke concert voornamelijk muziek uit Spanje en Latijns-Amerika ten gehore brengt. Reserveren/informatie: www.agnietenhof.nl of 0344 673500.

Pokeren in Beusichem
14:30, Beusichem, De Bruine Kip. Pokerkampioenschap van Beusichem,een voorronde van het ONK Poker, bedoeld om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het spel. En om recreatieve pokerspelers een gezellige en veilige omgeving te bieden. Iedereen die mee wil doen kan zich via de website https://www.onkpoker.nl/ inschrijven. Deelname kost 13,50 euro bij online-aanmelding.

Tiels Madrigaal Koor
16:00, Tiel, Sint Maartenskerk. Tiels Madrigaal Koor zingt op deze Palmzondag, onder leiding van Gonny van der Maten, het Stabat Mater van Joseph Rheinberger en het Requiem van Gabriel Fauré. Beide stukken worden op het kerkorgel begeleid door Jonathan Kooman. Verder werken mee: Ingrid Nugteren (sopraan) en Lars Terray (bariton). Kerk open: 15.30 uur. Toegang: gratis (wél uitgangscollecte). Meer informatie: www.tielsmadrigaalkoor.nl

dinsdag 26 maart

Maakplaats 15-plus
13:00-15:00, Tiel, bibliotheek. In de Maakplaats van de Bibliotheek kunnen belangstellenden dingen maken met 3Dprinter, Vinylsnijder of Lasersnijder. Reserveer een plekje via www.bibliotheekrivierenland/maakplaats.

Senioren Netwerk Tiel
14:00-16:00, Tiel, Scheeringlaan 4A. De ledenvergadering van het Senioren Netwerk Tiel en Omstreken. De plannen en activiteiten voor het komende jaar worden besproken. De komende tijd staan er ook nog wat activiteiten op de planning zoals: Jeu de Boules op dinsdag 23 april, een fietstocht (ook geschikt voor scootmobielen) tussen Maas en Waal op 28 mei en pannenkoeken eten op 25 juni. Informatie: Ted de Kort, tel. 0344-622973, e-mail a.kort37@upcmail.nl.