Sieger Köder - Maria van Magdala aan het graf
Sieger Köder - Maria van Magdala aan het graf Foto: n.v.t.

Programma Goede Week Tiel: 'Houd mij in leven'

tiel • Het programma van de Goede Week (Stille Week) in Tiel begint op zondag 24 maart (Palmzondag) om 16:00  uur met een Passieconcert door het Tiels Madrigaal Koor in de Sint Maartenskerk. 

Het koor staat onder leiding van Gonny van der Maten en zingt het Stabat Mater van Joseph Rheinberger en het Requiem van Gabriel Fauré. Beide stukken worden op het kerkorgel begeleid door Jonathan Kooman. Verder werken Ingrid Nugteren (sopraan) en Lars Terray (bariton) mee aan het concert.
De vieringen in de Goede Week hebben als thema 'Houd mij in leven', naar het lied van Huub Oosterhuis. Het programma is als volgt: Maandag 25 maart, Dominicuskerk, 19:30 uur: Oecumenische vesper; dinsdag 26 maart, Drumptse Hof, 14:00 uur: vertoning film 'Des Hommes et des Dieux' met medewerking van de werkgroep ‘Met beelden op verhaal komen'; Dominicuskerk, 19:30 uur: Oecumenische Poëzievesper met medewerking van de Poëziekring, Ans Steeneveld en Jonathan Kooman; woensdag 27 maart, St. Maartenskerk, 19:30 uur: Oecumenische Vesper veertigdagen tijd; donderdag 28 maart, St Maartenskerk: 19:30 uur: Witte donderdagviering; Dominicuskerk, 19:00 uur: Witte donderdagviering met medewerking van Soli Deo Gloria; vrijdag 29 maart, Dominicuskerk, 15:00 uur: Kruisweg met medewerking van een zanggroep; Dominicuskerk, 19:00 uur: Goede Vrijdagviering met medewerking van Chantiel; St. Maartenskerk, 19:30 uur: Goede Vrijdagviering met zang van Angela Jacobs; zaterdag 30 maart, Dominicuskerk, 21:00 uur: Paaswake met medewerking van Mescalanza; St. Maartenskerk, 22:30 uur: Paaswake met medewerking van de Cantorij en Ben Middeldorp (orgel/piano).