Mattheus Passie in de Agnietenhof

tiel • Eén van de grootste werken binnen de klassieke muziek, de Mattheus Passie, komt naar Tiel.  De Mattheus Passie wordt vertolkt in schouwburg Agnietenhof, in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke versie, waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten. De voorstelling wordt, verspreid door het land, zeventien keer uitgevoerd. 

Jan Rot

De twee jaar geleden overleden theatermaker Jan Rot maakte de Nederlandse hertaling, waarin op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist wordt verteld. Oud-nieuwslezeres Noraly Beyer neemt sinds 2023 de rol van verteller op zich. De populaire sopraan Claudia Patacca en bariton Joost van Tongeren nemen de beroemde recitatieven en aria's van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening.

Musica Extrema

De muzikale begeleiding van de Mattheus Passie wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema, dat sinds de oprichting - in 2002 - een ontwikkeling heeft doorgemaakt die op zijn minst opmerkelijk is te noemen. De groep heeft inmiddels een plek in het muziekbestel veroverd die niet snel meer weg te denken is.
Het orkest heeft op praktisch alle grote en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken.
De Mattheus Passie is een coproductie van De Zee Theaterproducties en Stichting Musica Extrema.
Meer informatie: https://www.dezee.nl/project/musica-extrema-en-noraly-beyer-de-mattheus-passie/.