INGEZONDEN: zestig jaar carillon

In ons mooie stadje aan de Waal strooit het carillon van de Sint Maartenskerk zijn mooie klanken alweer zestig jaar over onze hoofden! Ik wist, eerlijk gezegd, niet dat die klanken sinds 1964 te horen zijn boven onze hoofden en dat we met zijn allen daar alweer zestig jaar van kunnen genieten. Iedere stad verdient een dergelijk muzikaal intermezzo vanaf een kerk of ander gebouw, want het draagt bij tot de gezelligheid van het centrum. En het is te prijzen dat er steeds weer mensen zijn die een dergelijk hooggelegen instrument kunnen bespelen, zodat wij er beneden van kunnen genieten. De Stichting Carillon verdient een pluim dat ze dit alles blijven promoten in ons mooie stadje aan de Waal!!

Willem Vizee, Tiel


Middagbiljart

regio • In de Betuwe wordt al sinds 2015 het Harrie Bloemendal Middag Biljart (HBMB) gespeeld. Deelnemers spelen het 25 beurten spel. Deze maand was de finale.

De groepen spelen op donderdag en beginnen om 14.00 uur; acht middagen voor de feestdagen en acht ná de feestdagen. Voor het volgende seizoen is de organisatie al weer druk aan het plannen. Het plan is om in de volgende herfst te beginnen. De finale in het nieuwe jaar is dan opnieuw in maart.

Diverse moyennes

Er zijn diverse moyennes mogelijk, van 0,8 tot 2. De kosten zijn 10 euro per persoon, per seizoen. Er wordt over en weer gespeeld. De volgende biljartlocaties doen hier al jaren aan mee: Olie B in Zoelen, De Witte Zwaan in Eck en Wiel, Steenkamp in Ingen, Stichting Buah Hati in Tiel, BV Carambole in Rumpt en De Juiste Carambole in Zoelmond.
Wie ook een locatie heeft én een enthousiast team om mee te doen, kan zich voor het HBMB opgeven. Er zijn ook nog enkele plaatsen beschikbaar voor biljarters, zowel mannen als vrouwen, in de bestaande teams.
Informatie geeft Harrie Bloemendal, tel. 06 307 83 535.