• Voor het plaatsen van het eendenverblijf was ook mankracht nodig.
• Voor het plaatsen van het eendenverblijf was ook mankracht nodig. Foto: Cynthia van Leusden
update

Nieuw eendenverblijf in Jeroen Severs Plantsoen

Nieuws

ZOELMOND • In het Jeroen Severs plantsoen in Zoelmond werd zaterdagmiddag een nieuw, prachtig verblijf voor de eenden geplaatst. Het gevaarte werd onder grote belangstelling in de vijver getakeld. Ook werden twee broedmanden in de vijver gezet. NLdoet werd eer aan gedaan, want zonder vrijwilligers zou dit niet mogelijk zijn.

Het ‘eendenhotel’ werd ontworpen en geheel met eigen kracht en technisch inzicht gerealiseerd door Rinie Verrips. Een en ander werd gefinancierd uit de opbrengst van de Stichting Dorpsfair. Assistentie werd ingeroepen om het verblijf en de manden te vervoeren en op hun plaats te krijgen.

Overleden marechaussee
Het plantsoen waarin het eendenverblijf en de broedmanden een plaats hebben gekregen is genoemd naar de overleden wachtmeester der eerste klasse van de Koninklijke Marechaussee, Jeroen Severs.

Hij kwam twintig jaar geleden om het leven in Irak, tijdens een vredesmissie, toen hij in een hinderlaag reed. De 29-jarige Jeroen zat in één van de drie jeeps die op 14 augustus 2004 in Ar-Rumaytha werden beschoten.

Behalve het plantsoen in Zoelmond kreeg ook een viaduct over de snelweg A15/N834 bij Tiel zijn naam.

Lichaam Nicky Verstappen gevonden
Jeroen Severs was in 1998 één van de militairen die op de Brunsummerheide in Limburg het lichaam van de vermoorde Nicky Verstappen aantroffen. Hij schreef destijds ook de naam op van fietser Jos Brech, naar later zou blijken de moordenaar van de jongen.