• Wilhelmina’26 - GRC 14 (2-2).
• Wilhelmina’26 - GRC 14 (2-2). Foto: Jan Noorlandt

Spectaculaire derby eindigt gelijk

WIJK EN AALBURG • Wilhelmina’26 en GRC 14 hebben de punten hard nodig. Na een boeiend en spectaculair begin en een enerverend slot moesten beide ploegen het echter doen met een puntendeling: 2-2.

In de laatste minuut had Ousmane Traore nog de grootste kans om de winst naar Rijswijkse/Giessense kant te laten vallen. De aanvaller van GRC 14 kon alleen op keeper Joran de Laat af, maar verslikte zich in een poging de keeper van Wilhelmina’26 nog te omspelen en de winnende voor de bezoekers binnen te schieten. “Je kan er mee leven uiteindelijk, maar nog even niet op dit moment”, moest ook trainer Mark Kroese er van bekomen. “We hadden deze wedstrijd in de blessuretijd moeten winnen”, stelde de trainer van GRC 14 terecht.

Opgelucht

Trainer Omer Kaya kon opgelucht zijn dat er 2-2 nog op het bord stond. “Na de rust hadden we wat meer grip. We moesten iets forceren.” Dat Wilhelmina’26 in de beginfase te makkelijk de 1-0 voorsprong weg had gegeven, daar mocht Kaya wel van balen. “Dan moet je heel veel energie erin stoppen en dat hebben we gelukkig gedaan. Het is zoals het is. Het glas in halfvol zullen we maar zeggen.”

De derby begon spectaculair. Binnen drie minuten stond Wilhelmina'26 op 1-0. Met een bekeken bal in de kruising brak Areano van Seeters de derby open. Even na het kwartier was de stand weer in evenwicht na een fraaie vrije trap van Wesley van den Oever richting de kruising. Drie minuten later hadden de bezoekers uit Giessen/Rijswijk de score zelfs gedraaid naar 1-2 na een hoekschop. Tien minuten voor tijd joeg Gerben Vos van Wilhelmina'26 de bal van afstand tegen het net voor de 2-2.