• Be Ready viert het kampioenschap.
• Be Ready viert het kampioenschap. Foto: Jan Noorlandt

Be Ready wordt ongeslagen kampioen

REGIO • De ploeg uit Hank bleef bovendien ongeslagen, sterker, er werd enkel gewonnen. En dus is Be Ready weer terug in de derde klasse. 

De vreugde spatte er vanaf nadat het Be Ready was gelukt om de lastige wedstrijd in Raamsdonk winnend af te sluiten en de champagne en de bloemen tevoorschijn konden worden gehaald. Het feest van het kampioenschap kon verder worden gevierd in Hank met een ritje met de platte kar en een rondvaart. Enige opluchting was er zeker nadat de Hankenaren de kampioenrace met de 21ste overwinning op rij het grandioze seizoen vroegtijdig in stijl hadden afgesloten. 

Geen goal voor Van Eerd

Jonathan van Eerd had zich rot gewerkt om ook nog een goaltje mee te pikken. Dat gebeurde niet en was jammer, maar het kon de vreugde bij de topscorer, die op 42 goals staat, niet dempen. “Het is een prachtige afsluiting, maar het kostte meer moeite dan we dachten” aldus van Eerd. “Ik ben blij dat er een paar andere jongens opstonden met Robin van den Noort die de 1-1 maakte en Kevin Cornet, die de 1-2 er in schoot. We hebben nog steeds de perfecte score met 21 overwinningen.”

Zware klus

Het werd een zware klus tegen Raamsdonk, dat zich terugtrok in een echte vesting waar Be Ready maar moeilijk doorheen kwam. Daarbij had Be Ready de pech, dat Raamsdonk taai verzet bood en de punten ook goed kon gebruiken. Halverwege het eerste bedrijf kwam Raamsdonk ook nog eens op 1-0 uit een vrije trap van Jordi van de Korput. De gasten uit Hank moesten dan ook nog een tandje bij zetten om het tij nog te keren.

Kort na het half uur was Kevin van Gool nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn poging spatte op de lat. Ook na de rust bleef Be Ready alles geven om de Raamsdonkse muur te slechten. Gelukkig kon Robin van den Noort een kwartier voor tijd zijn specialiteit laten zien tot opluchting van heel Be Ready en de meegereisde aanhang. De vrije trap daalde op tijd iets naar beneden en verdween prachtig in de kruising voor de 1-1. Eindelijk had Van den Noort de ban gebroken. Uiteindelijk wist Kevin Cornet kort van tijd het feestje een paar minuten voor tijd het feestje te vervolmaken. Voor de zoveelste keer haalde Cornet nog maar eens uit en zag de bal door de benen van de Raamsdonkse sluitpost glippen. 

Champagne

Vervolgens kon de champagne worden ontkurkt en de bloemen uitgedeeld worden. Bij matchwinnaar Cornet straalde de vreugde van het gezicht. "De winnende, dat was een heel mooi momentje. Ik heb een zwaar jaar achter de rug en dat het dan zo uit mag pakken is meer dan super”, aldus de Werkendammer, die er absoluut geen spijt van had om van Kozakken Boys naar Be Ready te verkassen. “Nee absoluut niet. Ik had tijd nodig om aan mezelf te werken en de jongens hebben me hier goed opvangen en ik heb mezelf zowel thuis als hier kunnen ontwikkelen en dat heeft uitstekend uitgepakt met het kampioenschap."

Uniek seizoen

Bij Jilles Verbeek stond de vreugde ook nog op het gezicht tussen de uitgelaten ploeggenoten, die het kampioensfeest konden gaan vieren. “Het was niet makkelijk, nadat we met 1-0 achter kwamen, maar als je het zo weet om te draaien op karakter naar 1-2, dat is toch hartstikke mooi. Uiteindelijk zijn we blij, dat we alsnog met een driepunter op huis aan kunnen. En nu een feestje”, aldus de spil op het middenveld, die mee kwam met trainer Angelo Ernst van TSC naar Be Ready.

"Het was een uniek seizoen. Heel enerverend en prachtig. Het is een goede groep met veel kwaliteit. Het was echt geweldig. Vorig seizoen helaas net gedegradeerd en nu meteen weer terug in de derde klasse waar Be Ready ook thuis hoort”, kon voor Jilles Verbeek net als zijn ploeggenoten de dag ook niet meer stuk.

Nico van Es