• Ron Collé en Sjors de Jong.
• Ron Collé en Sjors de Jong. Foto: Jan Noorlandt

Dringende oproep van scheidsrechters Ron Collé en Sjors de Jong: ‘Doe gewoon een beetje normaal’

Nieuws

REGIO • Agressie richting scheidsrechters neemt alsmaar toe. Dat constateren Ron Collé en Sjors de Jong van de Gorinchemse Scheidsrechters Vereniging (GSV). Vier incidenten in maart rondom scheidsrechters van de vereniging waren aanleiding voor De Jong om een column te schrijven en die publiekelijk onder de aandacht te brengen. De voornaamste boodschap: “Laten we proberen, hoe vervelend het ook is als je club verliest, om gewoon normaal te doen tegen elkaar en de scheidsrechters.”

De Jong legt uit waarom hij het nodig vond om in de pen te klimmen. “Met de versterkte degradatieregelingen in het amateurvoetbal staat er nog het nodige op het spel de komende weken voor veel clubs. Daarom is er bij ons wat ongerustheid dat de incidenten in maart niet de laatsten van dit seizoen zullen zijn. We doen dus vooral een beroep op mensen hun redelijkheid.” 

“Veel scheidsrechters zijn de 50 of soms de 60 gepasseerd en zouden dus de opa of vader van toeschouwers kunnen zijn. Zou je tegen een eigen familielid ook zo tekeer gaan? Door er nu aandacht voor te vragen hopen we dat mensen inzien wat voor gevolgen hun acties kunnen hebben en dus iets beter nadenken voordat ze iets r..