ZVDO’74 wint in Roermond

REGIO • Het waterpoloteam van ZVDO’74 is zaterdag afgereisd naar Roermond voor hun wedstrijd tegen RZ. In Roermond boekte het team uit Andel een overwinning.

Jeugdspeler Róman Duijzer verdedigde tegen RZ het doel voor ZVDO'74. Het spel begon gelijk opgaand, waarbij Jan-Willem Vanker en Emiel Goedel in de eerste periode wisten te scoren, maar RZ had telkens een antwoord. De tweede periode begon met een 2-2 stand. Mathé van Noorloos benutte een strafworp, terwijl RZ een man-meersituatie benutte. Casper Robertus en Arie Stuij bouwden vervolgens een kleine voorsprong uit naar 3-5. 

Beide ploegen bleven een strak en snel spel spelen, waardoor het scoreverloop gelijk bleef. Echter slaagde RZ erin hun voorsprong uit te breiden door tweemaal een strafworp te benutten. Róman Duijzer hield hierna zijn doel schoon met twee perfect getimede reddingen. De snelle en felle acties in de derde periode maakten het moeilijk voor de arbitrage om bij te houden, maar dit resulteerde wel in een spannend spelverloop. Berry Boll en Noah Rochat vonden het net voor ZVDO’74, waarna de periode werd afgesloten met een 8-8 stand.

De laatste periode vertoonde een vergelijkbaar spelbeeld als de derde, waarbij beide teams constant hun scorend vermogen toonden. Na een rommelig verloop in de slotfase konden de Roermonders nog tot 10-11 komen, maar hier bleef het bij.

Op zaterdag 6 april staat de laatste thuiswedstrijd op het programma, waarin ZVDO’74 het opneemt tegen De Schelde uit Terneuzen, die momenteel de eerste positie bezetten.