BC Virtus heeft nog twee overwinningen nodig

REGIO • Voor BC Virtus Heren 1 stond afgelopen zaterdag een belangrijke competitiewedstrijd op het programma. In de ranglijst, aangevoerd door de Werkendammers, staat tegenstander Baros uit Rotterdam op plek nummer vier. De uitwedstrijd werd gewonnen door Virtus met 93-61.

Virtus moest het doen zonder Ryan van Russel die ziek was, maar daar tegenover stond de terugkeer van Cas de Vries. Hij stond ruim veertien maanden buitenspel door een zware knieblessure. De wedstrijd ging in het begin gelijk op met scores over en weer. Zo stond er na vier minuten spelen een stand van 12-10 op het bord. Bij Baros was er één speler die het voortouw nam qua scores, en hij zou de wedstrijd eindigen met een puntentotaal van dertig. Ook in het tweede kwart bleef het gelijk opgaan. Toch wist Virtus kort voor rust een run te plaatsen, waardoor de ruststand uitkwam op 50-35.

Alles behalve saai

In het verleden was het derde kwart nog wel eens een struikelblok voor de Werkendammers, maar de jongens hadden het nu onder controle en konden na opnieuw een snelle run uitlopen van 59-48 naar 69-52. Bij het ingaan van het vierde kwart was de wedstrijd al beslist, maar dit betekende niet dat het saai werd.  Vooral Warner Janszen was in vorm en trakteerde het publiek op een paar snoeiharde blocks, twee driepunters en eerder in de wedstrijd al een tweehandige dunk. De wedstrijd werd gecontroleerd uitgespeeld en de eindstand werd uiteindelijk 93-61.

Twee overwinningen nodig

Weer een overwinning voor Virtus dus, dat met nog drie wedstrijden voor de boeg nog minimaal twee keer moet winnen om eerste te worden in de competitie. Door een nieuwe regeling van de NBB is het hierna noodzakelijk om play-offs te spelen tegen de nummers één uit de andere poules, om promotie naar de eerste divisie af te dwingen. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 6 april tegen BC Utrecht Cangeroes, de nummer twee uit de competitie. Aanvang in sporthal De Crosser is om 19.00 uur.