• Sleeuwijk pakte met negen man een punt.
• Sleeuwijk pakte met negen man een punt. Foto: Marc Paul van Bennekom

Sleeuwijk pakt punt in slotfase

SLEEUWIJK • Sleeuwijk hield zaterdag de optie open om nog weg te komen van een directe degradatieplaats. Tegen SV Houten vergaarden de manschappen van trainer Antoine van Pelt weer een punt met de 2-2.

Dat deden ze met negen man na een rode kaart voor keeper Stefan Lankhaar en een rode kaart voor Mike Kemmeren. Uit de eerste kans voor SV Houten werd het 0-1. Sleeuwijk knokte zich vervolgens terug naar 1-1 met een penalty voor Andor van Andel, die de strafschop zelf benutte.

Commotie

Vervolgens ontstond er een hoop commotie, nadat SV Houten ook een penalty kreeg. De scheidsrechter had het vlagsignaal van de grensrechter van Sleeuwijk genegeerd en de keeper van Sleeuwijk gooide uit frustratie bewust de bal tegen iemand aan. Keeper Lankhaar moest er met rood af en Sleeuwijk keek tegen een 1-2 achterstand aan. Ook de grensrechter werd weg gestuurd.

Trainer Van Pelt moest de keeper wisselen en bracht nog twee aanvallers in met Jesse Rombouts en Mike Kemmeren. Kemmeren kreeg na een overtreding binnen de minuut ook rood.

“Bizar, dan sta je met negen man en met 1-2 achter. Normaal gesproken is het dan gelopen race, maar we werden af en toe nog best dreigend. In de 94e minuut kreeg Ruben Siland rond de 16 meter de bal en schiet hem onder in de hoek. Dus we maakten met negen man de 2-2”, aldus de trainer van Sleeuwijk. "Echt bijzonder en ik heb dit nog nooit mee gemaakt. We hebben er weer een punt bij en zijn van de laatste plaats af.”