ZVDO'74 handhaaft zich in A-klasse

ANDEL • Voor ZVDO'74 stond afgelopen zondag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen gepland.

Als enige vereniging uit Altena in de Landelijke Zwemcompetitie was het voornaamste doel om te handhaven in deze A-klasse.

Plek bij beste zestig verenigingen

Een plek bij de beste zestig verenigingen van Nederland was hiervoor voldoende. Gemotiveerd begon de ploeg aan de wedstrijd in Andel en zette direct snelle tijden neer.

Hierbij wonnen de heren bijvoorbeeld met groot verschil de wisselslag estafette en behaalden zelfs de tweede tijd van de poule.

Pittige afstanden

Uitdagende afstanden stonden vervolgens op het programma voor de jeugd, met 200 en 400 meter wisselslag. De zwemmers hadden hier geen problemen mee en verdienden veel punten voor de club.

Voldoende punten

Uiteindelijk werden er voldoende punten verzameld om bij de zestig beste zwemverenigingen van Nederland te behoren, waarmee handhaving in de A-klasse een feit is.

Trots

'Dankzij de inzet van alle zwemmers, coaches, officials en andere vrijwilligers hebben we niet alleen een ontzettend gezellige wedstrijd gehad, maar komt ZVDO'74 ook volgend jaar weer uit in de Landelijke A-divisie', laat Lisanne van Giessen namens ZVDO'74 weten.   

'Een prestatie waar we als vereniging trots op mogen zijn.' 

q www.zvdo74.nl