Start campagne #Laterregeljenu

ALTENA • De week van het geld is van 11 tot en met 15 maart. In deze week lanceert Surplus de campagne #laterregeljenu. 

De campagne gaat over (levens)thema’s die grote gevolgen kunnen hebben voor de financiële positie van mensen. Op de website www.surplus.nl/geld-en-recht is informatie over de thema’s te vinden.

Doel van campagne

Het doel van de campagne is inwoners van Altena bewust te maken van zaken die grote invloed kunnen hebben op hun financiële positie. Zoals kinderen die 18 jaar worden, gezinsuitbreiding, pensioen, overlijden, echtscheiding en verandering van inkomen. 

Met de campagne wil Surplus inwoners informeren en verwijzen naar het team Geld & Recht van Surplus. Hier kunnen inwoners terecht met alle vragen over geld en regels. Door vooraf te plannen en bewust te zijn van mogelijke financiële gevolgen van (levens)thema’s, kunnen zaken tijdig geregeld worden. Hiermee worden problemen in de toekomst voorkomen.

Team Geld & Recht

De (vrijwillig) medewerkers van Geld & Recht van Surplus zijn er voor alle inwoners Altena. Zij geven advies en ondersteuning bij vragen over sociale zekerheid, financiën en consumentenzaken en helpen graag bij het vinden van een weg in het doolhof van wetten, regelingen en voorzieningen. Een afspraak maken kan door een e-mail te sturen naar altena@surplus.nl, of bel 0183-408444.


Koud thuis? Kom naar de Warme Kamers

NIEUWENDIJK • Vorig jaar startte het Leger des Heils met de Warme Kamersactie, zodat niemand in de kou hoefde te zitten als gevolg van de stijgende energierekening. In Nieuwendijk zijn er dit jaar drie Warme Kamers. 

De Bibliotheek CultuurPuntAltena, de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Kerk openen iedere week hun deuren. Bezoekers vinden hier niet alleen warmte in de temperatuur, maar ook gezelschap, een gesprek, spelletje of krant/tijdschrift. 

Bibliotheek CultuurPuntAltena, Hasselmanstraat 1, is geopend op maandag van 14.00 tot 17.00 uur en op woensdag van 14.00 tot 20.00 uur. De Hervormde Kerk is op dinsdag geopend van 09.30 tot 11.30 uur. De Gereformeerde Kerk, Kerkweg 3, is open op donderdag van 13.30 tot 16.00 uur.

De kerken staan open voor meer ideeën en samenwerkingen met betrekking tot armoedebestrijding. Heb je een idee? Laat het weten via scriba@gknieuwendijk.nl.

Meer Warme Kamers in Altena

Naast de locaties in Nieuwendijk zijn er meer Warme Kamers in Altena. De Bibliotheekvestigingen in Hank, Wijk en Aalburg en Woudrichem zijn tijdens openingstijden ook een extra huiskamer. Bekijk de openingstijden op www.bibliotheekaltena.nl/openingstijden.