GDC wint moeizaam van ONI

EETHEN • GDC won zaterdag weliswaar van ONI, maar makkelijk ging het niet. De krappe selectie is een belangrijke hindernis. Trainer Gerrit Molenaar zag ook spits Mitchel van Wijk afhaken met een blessure. Het scoren was zaterdag dan ook een probleem. Het was aan doelman Tim van Rooijen te danken, dat GDC er zonder kleurscheuren vanaf kwam. Trainer Molenaar had nog wel een gouden wissel, die het verschil maakte. Afonso Ndongala stond drie minuten in het veld, toen hij de winnende 1-0 maakte.

Altena speelt gelijk tegen koploper

NIEUWENDIJK • Altena kwam zaterdag goed voor de dag tegen koploper OSS 1920. Het eindigde in 1-1 in Nieuwendijk. “Eigenlijk had er nog iets meer ingezeten. Zo kregen Giovanni van Maastricht, Ali Mohamed en Jens Schouten kansen”, aldus Wim de Graaf. Voor de rust kwam OSS 1920 op voorsprong. Nog voor de pauze was Altena weer langszij na een vrije trap, die door Tristan van Noorloos werd binnen geschoten. Bij die 1-1 bleef het.

Almkerk in extremis naar 2-2

ALMKERK • Almkerk had het niet zaterdag bij Moerse Boys. "We gaven niet thuis. Dat heb je wel eens”, verontschuldigde trainer Vincent de Klerk zich.

"We hadden het heel lastig en mogen in de handjes knijpen dat we nog tot 2-2 terugkwamen in de slotminuut.” Halverwege de eerste helft opende Moerse Boys de score. Kort na de rust werd het 2-0. Twintig minuten voor tijd zorgde invaller Quinten Eugenia voor de 2-1 en in de negentigste minuut haalde Almkerk er nog een punt uit met de 2-2 door Steven Molenschot.