• Sleeuwijk - Nivo Sparta (2-3).
• Sleeuwijk - Nivo Sparta (2-3). Foto: Bart Stoutjesdijk

Sleeuwijk redt het net niet

SLEEUWIJK • Sleeuwijk moest zaterdag met 2-3 buigen voor Nivo Sparta. Het was het net niet bij de thuisploeg, die de doelpunten te makkelijk weggaf.

Bij de rust was het al 0-3. In de rust was het plakken en oplappen voor trainer Antoin van Pelt en Sleeuwijk kwam nog terug tot 2-3 door treffers van Pieter Joost van der Ploeg en Jesse Rombouts. In het slot kreeg Sleeuwijk nog een paar mogelijkheden. Andor van Andel miste een grote kans op de gelijkmaker.

GRC 14 wint ruim

GRC 14 liet zich zaterdag van de goede kant zien. Het bezorgde de ploeg van trainer Johan van der Werff een treurige dag met 1-4. Gek genoeg was GJS wel de betere ploeg, maar GRC 14 sloeg uiterst efficiënt toe. Na een half uur zette Eddy Wijtvliet de ploeg van trainer Mark Kroese op 0-1. Zes minuten later verdubbelde Fabian Steenhuizen de marge naar 0-2.

Na de rust kwam GJS terug naar 1-2, alvorens GRC 14 nog twee keer toesloeg in de slotfase met de 1-3 door Wessel Westerlaken en de 1-4 door Usmane Traore. “Hier gaan we even van genieten en dan richten we de blik op de derby zaterdag tegen Sleeuwijk. Daartegen hebben we ook nog wat recht te zetten”, aldus trainer Kroese.

Wilhelmina'26 verrast

Wilhelmina'26 zorgde voor een daverende verrassing. De Wijk en Aalburgers klopten koploper Theole met 1-0. Keeper Joran de Laat stopte voor de rust wel eerst een makkelijk gegeven penalty voor Theole. Na de rust deed keeper De Laat nog een keer van zich spreken met een cruciale redding. Zeven minuten voor tijd sloeg Wilhelmina'26 toe met de 1-0 van Samuel Hartgers.