• Sparta'30 - GVV'63 (0-1).
• Sparta'30 - GVV'63 (0-1). Foto: Bart Stoutjesdijk

Doffe dreun voor Sparta'30 tegen GVV'63

ANDEL • Voor hekkensluiter Sparta’30 gloort er nog geen licht in de tunnel. De Andelnaren incasseerden de zevende nederlaag op rij. Voor GVV’63 ziet het er weer beter uit. De gasten uit Gameren haalden het cruciale duel uit met 0-1 en klommen naar plaats acht op de ranglijst. 

Trainer Pascal Rijkers van GVV’63 kon tevreden zijn over de strijdlust en de inzet van zijn ploeg en verwelkomde de 0-1 winst. “Dit zijn belangrijke punten. Goed voetbal was niet mogelijk vandaag, maar we hebben heel veel strijd geleverd. Ik denk dat wij als Gameren hebben laten zien dat we keihard kunnen werken. Maar alles staat nog dicht bij elkaar. Win je, dan doe je een stapje naar boven. Verlies je, dan zak je wat verder naar onderen.”

Vrije val

Collega Peter Burg moest weer slikken. Het ziet er beroerd uit voor Sparta’30. In het eerste gedeelte van de competitie bewogen de Spartanen zich nog rond de vierde plaats. Begin december raakte Sparta’30 in een vrije val en het moet nu knokken om het tij van een dreigende degradatie nog te keren.

De 0-1 nederlaag tegen GVV’63 kwam dan ook binnen als weer een doffe dreun. “Ik vind dat we dit seizoen te weinig gebracht hebben. Ook vandaag begonnen we pas de tweede helft de duels te winnen. Elke bal op goal zit erin. Dan loop je achter de feiten aan.”

“De tweede helft hebben de jongens wel alles gegeven en hebben ze er alles aan gedaan, maar je weet het zelf met degradatievoetbal. Dat vraagt ander voetbal en we moeten een keer op voorsprong komen. We werken hard, we trainen goed en je hoopt dat we de punten een keer pakken”, aldus de trainer van Sparta’30, die in een lastige situatie zit met zijn ploeg. 

“Voor de trainer is het moeilijk en voor de spelers ook. Ze hebben er hard voor geknokt en zijn weer teleurgesteld. De jongens hebben al zeven wedstrijden niet gewonnen. Dan wordt het steeds moeilijker”, weigert trainer Burg, die volgend seizoen al een nieuwe club heeft in HRC 14, de handdoek te werpen. “Eerst hier goed afmaken bij Sparta’30. Dat is voor mij het belangrijkste. Dan hoop ik volgend seizoen een nieuwe stap te gaan maken in Hurwenen.”

Heft in handen

De eerste helft kwam GVV’63 het beste uit de startblokken. De gasten uit Gameren namen het heft in handen en Sparta’30 kwam niet in het spel, waar weinig lijn in kwam. Het bleef bij lange ballen waar de gasten uit Gameren makkelijk op konden anticiperen.

Kort na het halfuit kwam GVV’63 verdiend op 1-0, al zag keeper Twan Pelle er niet goed uit. Het was Tim de Laat die doeltreffend uithaalde voor de 0-1. Dat was ook het enige hoogtepunt voor de pauze. Sparta’30 probeerde zich wel te herpakken, maar GVV-keeper Laurens van Brakel hoefde niet in actie te komen. 

Zwoegen

Na de rust toonde Sparta’30 meer overtuiging. Het creëren van een kans kostte moeite, al tapte de thuisploeg nu uit een ander vaatje. Een kans van dichtbij kopte Wilco van Oord over.

Tien minuten voor tijd kwam GVV'63 met de vallende ruimte nog tot een vrije kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Geheel vrij voor keeper Pelle schoot Damian van Doesburg de bal nog over het Andelse doel.

Sparta'30 bleef tot het eindsignaal zwoegen om de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar tot een echte mogelijkheid komen, was niet voor de gastheren weggelegd. Het bleef bij een vrije trap van Thijs Garstman, die op het dak van het Gamerense doel belandde.

Nico van Es