• Wethouder Hans Tanis en Pauline van den Tol gaven twee jaar geleden het startsein voor AutoMaatje in Altena.
• Wethouder Hans Tanis en Pauline van den Tol gaven twee jaar geleden het startsein voor AutoMaatje in Altena. Foto: Archief

Vragen over deeltaxi, ov of AutoMaatje? Hier kunnen inwoners van Altena gratis terecht

Nieuws

ALTENA • Iedereen in de gemeente die gebruik gaat maken van het openbaar vervoer, deeltaxi, AutoMaatje en/of andere vervoersdienst en hierover vragen heeft, kan terecht bij de mobiliteitsconsulent.

De Mobiliteitsconsulent van Surplus is een centraal aanspreekpunt voor inwoners die op zoek zijn naar advies over de verschillende vervoersmogelijkheden. Inwoners kunnen ook terecht voor individuele begeleiding. 

Enthousiaste reacties

Een deelnemer in Altena deed een beroep op de mobiliteitsconsulent en reageerde enthousiast: “De mobiliteitsconsulent heeft mij uitgelegd hoe ik een Wmo-pas kan aanvragen bij de gemeente en nu kan ik weer zelfstandig met de deeltaxi op pad, hierdoor ben ik niet meer afhankelijk van anderen en kan ik weer deelnemen aan mijn hobbyclub.” 

Gratis voor inwoners Altena

Iedere inwoner van Altena kan gratis gebruik maken van de mobiliteitsconsulent. Aanmelden kan via 0183-408444. De mobiliteitsconsulent neemt vervolgens contact op voor het maken van een afspraak.