• Doelman Angelo Mathilda is uitgenodigd voor de nationale ploeg van Aruba.
• Doelman Angelo Mathilda is uitgenodigd voor de nationale ploeg van Aruba. Foto: Kozakken Boys

Doelman Angelo Mathilda (Kozakken Boys) uitgenodigd voor Aruba: ‘Ik kom in aanmerking, omdat mijn oma Arubaans bloed heeft’

Nieuws

WERKENDAM • Angelo Mathilda is na Bryan Janssen en Mike van de Meulenhof feitelijk de derde keeper van Kozakken Boys. Waar het contract met Van de Meulenhof na dit seizoen afloopt, is zowel Janssen als Mathilda ook volgend seizoen nog aan de ‘boys’ verbonden.

Op dit moment is Angelo Mathilda, tegenwoordig wonend in het Gelderse Nederhemert nabij Zaltbommel, de vaste goalie van het zo succesvolle team van onder 23 jaar van de Werkendammers. Onder leiding van de na dit seizoen afscheidnemende trainer Martin Clerx promoveerde Kozakken Boys O23 in korte tijd naar het hoogste amateurniveau.

Dat bracht de ploeg naar de sterke eerste divisie, waarin het nu stevig aanpoten is. Het is wel het niveau waaruit jonge spelers gemakkelijker de aansluiting met het eerste elftal kunnen vinden. Daarvoor is de competitie voor spelers tot 23 jaar ooit bedacht. Maar er blijft qua niveau een gapend gat voor jonge talenten om op het hoge tweede- of zelfs derdedivisieniveau in te stromen.