Streefkerk niet weggespeeld

dordrecht • Streefkerk leed een stevige 4-1 nederlaag tegen Oranje Wit. "Toch hebben we leuk mee gedaan, zeker de eerste helft", zag Bart Toom een lichtpuntje. "Met onze inzet konden we ze redelijk bijbenen en hebben we het onze tegenstander best wel moeilijk gemaakt", vulde trainer Ferry van Dijk zijn assistent aan. "Helaas werd het na rust snel 2-0 en 3-0 en daardoor een stuk lastiger." Zeker toen ook nog de vierde Dordtse treffer viel. Olaf Wols maakte in de slotfase de stand iets draaglijker.


Gehavend Arkel onderuit bij ZBC'97

zwijndrecht • De 5-1 nederlaag bij ZBC'97 was de zoveelste deceptie van dit voetbalseizoen voor Arkel. "We begonnen uitstekend en lieten na de 0-1 van Corné van Horik, uit een terechte strafschop, na om meer afstand te nemen van onze tegenstander. Net voor rust scoorde ZBC'97 wel. In de rust moest ik noodgedwongen wisselen en dat kwam ons spel niet ten goede", aldus trainer Ceton. De thuisclub liep uit naar maar liefst 5-1. "Het is moeilijk om de negatieve spiraal om te buigen, toch gaan we volgende week een poging wagen thuis tegen Schelluinen."


Zwaarbevochten zege Peursum

giessenburg • Aan de Kerkweg beleefde nummer 2 Peursum een benauwde middag. De Giessenburgers kwamen met een nipte 4-3 overwinning op laagvlieger SSW met de schrik vrij. "Zwaa bevochten, zo wil ik de overwinning betitelen", vond Peursum-trainer Hans Harmans. "We stonden in no time met 0-2 achter. Gelukkig kwamen we via Twan Romeijn en na rust door een goal van Marnik Korevaar weer op gelijk hoogte." Toen SSW brutaal weer op voorsprong kwam, moest Peursum alle zeilen bijzetten. Tien minuten voor tijd maakte topscorer Jurre Nomen gelijk en vier minuten later bepaalde Marnik Korevaar, met zijn tweede goal, de eindstand op 4-3. 


Eenvoudige winst VVAC op Dordt

ottoland • VVAC had weinig moeite met de amateurs van FC Dordrecht. De 5-0 zege - na goals van Mike Seton (2x), Jorte Stuy (2x) en Bart Koomans - sprak boekdelen. "In principe staan we, door het mooie doelsaldo, zeven punten voor op naaste belager Peursum, die we volgende week thuis ontvangen. Met het oog op die wedstrijd heb ik volop gewisseld. Zo liet ik Daniel de Hoop invallen voor zijn broer Mathijs. Daniel heeft ons diverse keren geholpen, deze invalbeurt verdiende hij", aldus De Bruijne.