• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'. Foto: Richard van Hoek Fotografie

Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: ‘Maar niet bang dat we meegesleurd worden’

Nieuws Voorbeschouwingen

OUD-ALBLAS • Luuk de Graag en De Alblas willen maar één ding: ook komend seizoen voetballen in de tweede klasse. Om die doelstelling te bereiken is een overwinning komende zaterdag tegen Streefkerk van groot belang, weet de 22-jarige aanvaller, die ook als nummer 10 prima uit de voeten kan.

“Die punten hebben we nodig om afstand te houden tot de degradatieplaatsen,” zegt Luuk de Graag, bezig aan zijn eerste seizoen op sportpark Souburgh. “Want rond de ‘plays-offs streep’ is het de laatste tijd steeds wat spannender geworden, zeker ook omdat clubs als Spirit en CVV Zwervers punten zijn gaan pakken en wij zaterdag thuis met 0-2 verloren van IFC. We moeten dus aan de bak.” 

Als je er in deze klasse iets te gemakkelijk over denkt, dan wordt dat afgestraft“Nee, ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden. Daarvoor zit er teveel vechtlust en hechtheid in ons team. We hebben dit seizoen even een mindere fase gehad. De oorsprong daarvan lag in een serie wedstrijden waarin we steeds de punten pakten, waardoor we leuk in de..