• Jeroen van Dam neemt het doel van Meerkerk onder vuur.
• Jeroen van Dam neemt het doel van Meerkerk onder vuur. Foto: Rick den Besten

Kansen missend SV Meerkerk niet verder dan remise tegen Ammers

groot-ammers • Op een fris sportpark Gelkenes kreeg de derby tussen de geelzwarten uit Groot-Ammers en Meerkerk geen winnaar. Of het moeten de neutrale toeschouwers zijn geweest, die een rommelige maar wel vermakelijke wedstrijd zagen eindigen in 1-1.

"We scoren te weinig en geven te makkelijk een goal weg", analyseerde Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek in één zin anderhalf uur voetballen. "Natuurlijk hadden we na acht minuten de overwinning in de tas moeten hebben. Maar het meest teleurgesteld ben ik over de verdedigingsfout, meer dan over die gemiste kansen."
De in het mooie wit gestoken Koekkoek-elf kende een droomstart. Met dank aan de schutterende verdediging van de gastheer. Floren Streefkerk ontfutselde de bal en legde, niet egoistisch, af op Milan van Dijk; 0-1. Niet veel later had de Meerkerkse spits de wedstrijd vroegtijdig in het slot kunnen gooien, maar oog in oog met keeper Nick Schrijvers weigerde Van Dijk tot twee keer toe de trekker over te halen.

Op het kwartier gaf routinier Mechiel van Zessen een cornerbal weg, die een paar tellen later feilloos door Luuk Kuylenburg achter doelman Wilco den Tuinder werd gewerkt. Een vijftal minuten later behoedde Den Tuinder met de voet zijn ploeg voor een achterstand, door een schot van Ricky Eijkelenboom te keren.

In een hoog tempo, wel met veel balverlies aan beide zijden, raasde de eerste helft richting het rustsignaal. Met het inbrengen van Joshua Dickici kwam er meer rust in het spel bij SV Meerkerk. Bart de Bruijn werd wel of niet buiten het zestienmetergebied gevloerd door Koos Pott. De vrije trap werd door aanvoerder Youri van Blanken slim op de volledig vrijstaande Mechiel van Zessen gegeven. Met een verwoestend schot raakte de Meerkerkse nummer 14 de onderkant van de lat. En opnieuw was er discussie, nu of de poeier wel of niet de doellijn was gepasseerd. Zonder VAR bleef de stand in evenwicht.
Door middenvelder Chiel Sluys een linie naar voren te schuiven, ging Groot-Ammers in de slotfase op zoek naar meer. Het offensief(je leverde niet gewenste resultaat op. Trainer Bertus van Schaik kon desondanks leven met de 1-1. "De laatste tien minuten zat Meerkerk, dat wel de beste kansen had, er doorheen. In de slotfase viel de bal van Martijn de Hoop net niet goed. Maar ik ben blij met een punt, we verliezen niet en het gat blijft met drie punten te overbruggen."