• Een stuk land van Land van Ons.
• Een stuk land van Land van Ons. Foto: Dik de Bruijn

Meewerkdag voor vrijwilligers op het Land van Ons in Noordeloos

Nieuws

NOORDELOOS • Op het Land van Ons, aan de Nieuwendijk 10b in Noordeloos, wordt op zaterdag 6 april de eerste Meewerkdag voor vrijwilligers georganiseerd.

Inmiddels is gestart met de inrichting van het perceel wat Land van Ons heeft gekocht van Madam Jeanet. De eigenaren van Madam Jeanet pachten dit nu en werken druk aan de ontwikkeling van dit perceel in samenwerking met Land van Ons. Met de inrichting en het beheer wordt er gestimuleerd dat er meer biodiversiteit komt. 

Het perceelteam van het Land van Ons is kortgeleden opgestart. Het bestaat uit Sabina de Lange (bioloog/ecoloog), Johan de Jong (perceelcoördinator) en Anneke Verheij (communicatie en organisatie). 

Het perceelteam is op zoek naar vrijwilligers die mee willen werken aan het bevorderen en monitoren van de ontwikkeling van de biodiversiteit. “Op deze manier kunnen we ook meer bekendheid geven aan de uitgangspunten van Land van Ons”, melden de initiatiefnemers. Meer informatie staat op www.landvanons.nl.

De eerste Meewerkdag voor vrijwilligers, georganiseerd door het perceelteam van Land van Ons, vindt plaats op zaterdag 6 april van 09.30 tot 16.00 uur op het terrein van Madam Jeanet. Dat is gelegen tegenover het voetbalveld. Belangstellenden kunnen die dag komen kennismaken met het team en meewerken op het terrein.

De werkzaamheden op die dag bestaan onder andere uit snoeien, snipperen van snoeihout, het inzaaien van wilde bloemen, pootwerkzaamheden en dergelijke.

Aanmelden kan via email noordeloos@landvanons.nl en dan wordt aanvullende informatie gegeven.