Papendrecht wil inlooplocatie voor jongeren op parkeerplaats bij de Lange Tiendweg

papendrecht • Een inlooplocatie voor jongeren op de parkeerplaats aan de Lange Tiendweg in Papendrecht. Dat wil het gemeentebestuur graag in het najaar realiseren.

Het gaat hier om een inlooplocatie op het parkeerterrein naast de loopbrug over de Burgemeester Keijzerweg. Dit is ongeveer ter hoogte van waar jeugdcentrum Interval voorheen stond. De hoofdlocatie van het jongerenwerk is nu aan de Boeieraak. En er is ook een inlooplocatie in gebouw De Spil aan de Stellingmolen.
Aan de Lange Tiendweg worden portakabins geplaatst, waarvoor enige inpassingstijd nodig is. De gedachte is deze voorziening breed in te zetten voor andere (maatschappelijke) partners zoals Woonkracht10 en Sterk Papendrecht. Zij zullen van tijd tot tijd gebruikmaken van deze inlooplocatie, bijvoorbeeld voor afstemmingsoverleg. De portakabins worden op redelijke afstand van woningen geplaatst.

De reden voor het inrichten van deze inlooplocatie is de wens om de leefbaarheid met betrekking tot jongeren in de wijk Kraaihoek te verbeteren. Er is onderzoek verricht naar mogelijke locaties. Onderdeel van het voorstel is het jongerenwerk met 0,5 fte uit te breiden. Dit is mede bedoeld om de twee avondopenstellingen van de extra jongerenlocatie te begeleiden.

De gemeente Papendrecht wil de inlooplocatie in het derde kwartaal 2024 realiseren. Omwonenden ontvangen een brief over dit voornemen van het college.