donderdag 28 maart

Zangavond in De Pion
20:00, Alblasserdam, De Pion. In gebouw De Pion aan de Waalsmondelaan 16 in Alblasserdam wordt op donderdag 28 maart een zangavond gehouden. Er wordt gezongen uit de bundel van Johannes de Heer. Muzikale begeleiding wordt gedaan door het ARC Ensemble. De deuren gaan open om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Cabaret met Kees van Amstel
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Kees van Amstel verzorgt op donderdag 28 maart vanaf 20.15 uur de cabaretvoorstelling Vluchtweg Vrijhouden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Kees vlucht ook graag, maar dan voor z'n plezier. Kees houdt z'n vluchtweg altijd vrij, of zoals hij noemt: reizen. Reizen naar gewone en ongewone werelden. Thuis, in z'n hoofd, in 't onderwijs, maar eigenlijk is de hele wereld nu wel een keer aan de beurt. En wat fijn dat Kees werkelijk van elke situatie iets komisch weet te maken, aldus de Volkskrant in een recensie. Entree bedraagt 21 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 29 maart

Indoor boekenmarkt
18:00, Papendrecht, Rembrandtlaan 206. Excelsior Papendrecht organiseert op vrijdagavond 29 en zaterdag 30 maart weer haar boekenmarkt in het verenigingsgebouw aan de Rembrandtlaan 206 in Papendrecht. De boekenmarkt is op vrijdagavond 30 maart toegankelijk van 18:00 tot 21:00 uur. Op zaterdag 30 maart is de boekenmarkt geopend van 09:00 tot 14:00 uur. De entree is gratis en het verenigingsgebouw van Excelsior is gelegen aan de Rembrandtlaan 206 (ingang via schoolpleinzijde).Meer informatie over Excelsior, de mogelijkheden en haar activiteiten, zijn te vinden op www.excelsiorpapendrecht.nl.

Discozwemmen
19:00, Papendrecht, Sportcentrum. Vrijdagavond 29 maart van 19.00 tot 21.00 uur is er weer discozwemmen in het Doelgroepenbad van Sportcentrum Papendrecht. Deze disco is bedoeld voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar met minimaal een zwemdiploma A. Tickets voor de disco kunnen online gereserveerd worden.

zaterdag 30 maart

Indoor boekenmarkt
09:00, Papendrecht, Rembrandtlaan 206. Excelsior Papendrecht organiseert op vrijdagavond 29 en zaterdag 30 maart weer haar boekenmarkt in het verenigingsgebouw aan de Rembrandtlaan 206 in Papendrecht. Meer informatie staat bij vrijdag 29 maart.

maandag 1 april

Snuffelmarkt
09:00, Gorinchem, Evenmentenhal. In de Evenementenhal in Gorinchem wordt op maandag 1 april, Tweede Paasdag, een grote snuffelmarkt gehouden met 550 kramen vol tweedehands spullen en curiosa. De markt duurt tot 16.30 uur. De toegangsprijs is 5 euro voor volwassenen, kinderen onder begeleiding tot 12 jaar hebben gratis toegang. Parkeren is gratis.

woensdag 3 april

The Bootleg Sixties in het theater
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht staat op woensdag 3 april vanaf 20.15 uur The Bootleg Sixties op het programma. The Bootleg Sixties komen uit het land van The Beatles, The Rolling Stones, The Who, The Kinks, The Small Faces en vele andere grote namen uit de jaren zestig. Deze fantastische Britse groep komt wederom terug naar Nederland met een nieuwe setlist, een nieuw decor en een aantal nieuwe gezichten. Naast muziek komen ook meer dan driehonderd video's en beelden voorbij om je mentaal terug te brengen naar het gouden decennium van de popmuziek. Entree bedraagt 28,50 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 5 april

Show Kijkbuisvrienden komt naar Papendrecht
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. De show Kijkbuisvrienden komt op vrijdag 5 april vanaf 20.15 uur naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.Kijkbuisvrienden is een muzikale theatershow vol nostalgie en is met recht een 'trip-down memory lane' te noemen. Een avond lang zullen oude jeugdhelden eenmalig herrijzen. In wonderschone liedteksten, persoonlijke verhalen, herkenbare tunes en grappige anekdotes passeren alle spraakmakende kinderprogramma's in rap tempo de revue. Onder leiding van Stanley Stokkermans (zoon van componist Joop Stokkermans) zal een vijf-koppige live band de grootste televisietunes spelen en kan iedereen uit volle borst mee zingen. Grote namen als Jan Elbertse en Loeki Knol zullen het publiek meenemen door hun jeugd met naast muziek uiteraard ook beeldfragmenten. De oude jeugdhelden nemen zelf uniek en nooit eerder vertoond beeldmateriaal mee, zoals exclusieve beelden van achter de schermen. Veel jeugdhelden van weleer doen mee: Wieteke van Dort, Edwin Rutten, Gerda Havertong, Barrie Stevens, Maroesja Lacunes en de Vlaamse zangeres Connie Neefs.Je krijgt tevens de kans om vragen te stellen aan hun grote jeugdhelden. Daarnaast zal allesweter Ydwer Bosma (bekend van o.a. de NTR programma's Klokhuis, Welkom In De Geschiedenis je meenemen aan de hand van grappige en bijzondere achtergrondweetjes, nooit vertoonde beelden en anekdotes. Entree bedraagt 27,50 euro. Informatie: www.theaterdewillem.nl.