Afbeelding
Foto: Bert Bons

Bieb-Inn met de Digikoffer in Alblasserdam

Nieuws

ALBLASSERDAM • De BibliotheekAanzet en Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) organiseren op donderdagochtend 28 maart weer een gezellige Bieb-In. Een ochtend waarop Alblasserdammers elkaar kunnen ontmoeten en iets nieuws leren.

Deze keer staat de Digikoffer centraal. Wat heb je als oudere nodig om langer thuis te wonen? De DigiKoffer bevat handige gereedschappen en eHealth producten voor ouderen, producten die niet onder de WMO vallen of vergoed worden door de ziektekostenverzekering. Ze zijn zelf aan te schaffen bij diverse winkels en organisaties voor hulpmiddelen. Hierbij valt te denken aan hulpmiddelen bij krachtverlies, bijvoorbeeld een handige blikopener, of een lepel die stabiliseert als je last hebt van trillende handen of de oogdruppelbril als de ogen gedruppeld moeten worden. Ook heel leuk is de robotkat die in de koffer zit, die geaaid kan worden, mauwt en beweegt.

De Bieb-Inn vindt elke laatste donderdag van de maand plaats in de bibliotheek aan het Raadhuisplein en iedereen is welkom. De ontmoeting begint om 10:00 uur en duurt tot ongeveer 11:30 uur. Deelname is gratis en opgeven is niet nodig. Meer informatie is te krijgen bij Mineke Boon, mantelzorgconsulent van Stichting Welzijn Alblasserdam door een mailtje te sturen naar m.boon@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Bellen kan natuurlijk ook: 078-2021111.