Afbeelding
Foto: stockfoto

PvdA en D66: ‘Is er nu wel of niet ruimte voor een Jongeren Ontmoetingsplek in Alblasserdam?’

Nieuws

ALBLASSERDAM • Een wethouder die stelt dat er geen ruimte is voor Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) in Alblasserdam, terwijl jongeren in de Staatsliedenbuurt-Noord wel mee mogen denken over een nieuwe jongerenplek: PvdA en D66 stellen hier vragen over.

De enquête in deze buurt werd in oktober uitgezet. De oproep: ‘Vertel ons jouw ideeën voor de toekomstige jongerenplek in de Staatsliedenbuurt-Noord’. 

In de commissie Bestuur en Samenleving zei wethouder Margreet de Deugd volgens PvdA en D66 dat er in Alblasserdam geen ruimte is voor een Jongeren Ontmoetingsplek (JOP). 

‘Wekt dit niet de suggestie dat er wel ruimte is voor een JOP?’
De twee partijen vragen zich af: ‘Hoe ziet de wethouder de enquête in het licht van deze uitspraak? Waarom wordt er dan wel een enquête uitgezet over jongerenplekken, waarin staat dat er een jongerenplek komt in de Staatsliedenbuurt-Noord? Wordt hiermee niet de suggestie gewekt dat hiervoor dus wel ruimte is in Alblasserdam?’

Daarnaast vragen zij naar de uitkomsten van het onderzoek. ‘Zijn er naast de enquête nog andere participatiemogelijkheden ingezet voor de jongeren ouder dan 12 jaar?’. 

En: ‘Waarom kiest u ervoor om voor deze specifieke jongerenplek alleen input te vragen van jongeren die ook in de desbetreffende buurt wonen?’. 

Afstand tot de gemeente (te) groot
Het is niet de enige reden waarom de twee partijen aan de bel trekken. Uit gesprekken met jongeren van 12 tot 16 jaar maken zij op dat de afstand tot de gemeente (te) groot is.

‘Dit wordt door deze groep als volgt geuit: het duurt allemaal veel te lang, afspraken maken is moeilijk. Als er dan een afspraak is, wordt er wel geluisterd, maar er gebeurt verder niet zoveel’, schrijven D66 en PvdA aan burgemeester en wethouders.