• De beide teams vierden na afloop feest in Alblasserdam.
• De beide teams vierden na afloop feest in Alblasserdam. Foto: Aangeleverd

Succes voor CKC Kinderdijk bij NK zaalkorfbal: C1 derde en B1 vierde

Sport

ALBLASSERDAM • De B1 van CKC Kinderdijk is zaterdag vierde geworden bij het Nederlands Kampioenschap B jeugd 1e klasse. De C1 had zich ook geplaatst voor de finalepoule en werd derde.

Door winst in de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie had de B1 op het allerlaatste moment het ticket voor het Nederlands Kampioenschap in Alphen aan den Rijn veilig gesteld.

De eerste wedstrijd was tegen de buren uit Papendrecht. De Alblasserdamse ploeg sterk aan deze wedstrijd en nam al gauw een 2-0 voorsprong. Bij rust stond het 5-0. De tweede helft verliep wat stroever en maakte CKC Kinderdijk maar 1 doelpunt. Uiteindelijk werd de eerste wedstrijd met 6-3 gewonnen.

Daarna mocht CKC aantreden tegen Apeldoorn. Dit was een gelijk opgaande strijd met een ruststand van 4 tegen 4. De jonge Alblasserdamse ploeg moest in de tweede helft alle zeilen bijzetten. Door sterk verdedigen van beide ploegen waren de doelpunten schaars. Uiteindelijk won CKC Kinderdijk ook deze wedstrijd met 6-5.

In de laatste beslissende poulewedstrijd tegen Tempo had CKC aan een gelijkspel genoeg om door te gaan naar de finale. Ook deze wedstrijd waren de verschillen klein. Kinderdijk keek wel elke keer tegen een achterstand aan. Bij rust stond het 4-3 voor Tempo.

De tweede helft had hetzelfde scoreverloop als de eerste helft, waardoor Kinderdijk de finale niet bereikte maar moest gaan strijden om de derde en vierde plaats. Nog één keer opladen voor de laatste wedstrijd lukte niet meer. Al gauw bleek dat Kinderdijk de nederlaag tegen de uiteindelijke winnaar niet had verwerkt. Het was een matte wedstrijd met nog wel een paar mooie doelpunten. Eindresultaat was een mooie vierde plaats.

C1 ongeslagen naar finalewedstrijden
Door een ongeslagen reeks in de zaal had Kinderdijk C1 zich geplaatst voor het NK eerste klas. De eerste wedstrijd tegen CSL eindigde door een late goal van de tegenstander in 8-8.

Daarna volgde al snel de tweede wedstrijd, tegen Excelsior. Door een goed begin met scherp verdedigen en goede aanvallen, wist CKC deze wedstrijd relatief gemakkelijk te winnen: 6-3.

De laatste poulewedstrijd was tegen De Meeuwen. Op dat moment stond Kinderdijk gelijk in het aantal punten met CSL en stond er veel druk op deze wedstrijd. De C1 begon niet scherp en stond al snel met 0-3 achter. Na een time out en een paar tactische wissels ging het beter lopen en kwam de ploeg terug tot 5-5. Anderhalve minuut voor tijd werd het zelfs 5-6 voor Kinderdijk. Helaas scoorden De Meeuwen met een rommelgoal alsnog de gelijkmaker.

Omdat CSL had gewonnen, ging die ploeg naar de finale. De wedstrijd om de derde en vierde plaats ging tegen Achilles. Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar, maar het was Kinderdijk die na een 2-2 ruststand kon doordrukken in de tweede helft. Het werd 5-7 voor de C1 van CKC Kinderdijk.

Na afloop was er in de kantine van de thuishal in Alblasserdam een feestje georganiseerd voor de beide teams.