Afbeelding
Foto: Soli Deo Gloria

Jonge talenten schitteren op het podium bij Soli Deo Gloria in Alblasserdam

Nieuws

ALBLASSERDAM • Ruim 60 jonge muzikanten stonden zaterdag in de spotlights op het podium in Landvast in Alblasserdam. Het waren leerlingen die deelnemen aan het project “Muziek voor ieder kind in Alblasserdam”. 

Met dit project wil Soli Deo Gloria ieder kind in Alblasserdam op een laagdrempelige manier kennis laten maken met muziek maken en het bespelen van een instrument. Er worden proeflessen op scholen gegeven en daarna kunnen kinderen een vervolgcursus doen op school. 

Het project wordt financieel ondersteund door het Ondernemersfonds Alblasserdam. Regelmatig komen de cursusgroepen bij Soli langs voor een afsluiting. 

Stampvolle zaal
Deze zaterdag waren er zes groepen die gelijktijdig een afsluitend moment hadden. Het bood hen een mooie gelegenheid om uit te pakken met een heuse toneelvoorstelling voor een stampvolle zaal. De kinderen maakten een tijdreis langs verschillende belangrijke componisten uit de geschiedenis en lieten hierbij de verschillende muziekstijlen horen die zij hadden geleerd.

Onder begeleiding van opleidingsorkest Solide kon het in grote getalen aanwezige publiek genieten van de verrichtingen van de jonge muzikanten. 

Naast de cursus in Alblasserdam draait Soli ook regelmatig muziekprojecten op de Groen van Prinsterenschool in Oud-Alblas. Hiervan was de koperblazersgroep aanwezig op het concert.

Veel mogelijkheden
Soli Deo Gloria biedt jonge muzikanten graag een podium en heeft veel interne mogelijkheden om muzieklessen te volgen op verschillende blaas- en slagwerkinstrumenten. Door de structuur van vier opleidingsorkesten is er altijd een orkest wat aansluit bij het niveau van de leerling zodat al in een vroeg stadium het samenspel geoefend kan worden. Muzieklessen en de orkesten staan onder begeleiding van ervaren professionele vakdocenten.

Voor meer informatie: www.sdgalblasserdam.nl.