donderdag 14 maart

Holland Dance Festival
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht wordt op donderdag 14 maart vanaf 20.15 uur de dansshow Talent on the Move uitgevoerd. De volgende generatie danstalenten, vol explosiviteit en met een ongekend niveau energie, dat biedt de voorstelling Talent On The Move van Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam, dé internationale hotspot voor eigentijdse dans. Een dertigtal dansers, afkomstig uit alle delen van de wereld, toont een uniek programma. Hun jeugdige flexibiliteit vertaalt zich naar prachtige solo's, duetten en groepsstukken - afkomstig uit bestaand repertoire van internationale topchoreografen en uit nieuw werk van jonge choreografietalenten. Dit nieuwe werk is (vaak) speciaal voor de dansers van Codarts en voor deze tournee gecreëerd. Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam bieden jong toptalent graag een landelijk podium. Door Talent On The Move kunnen de dansers uitgebreide, noodzakelijke podiumervaring opdoen en dat doen ze vol passie en overgave. Het is een aanstekelijke, hartverwarmende voorstelling waarbij het lijkt of hun energie nooit op houdt. Entree bedraagt 17,50 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 15 maart

Concert De Lofstem
19:30, Oud-Alblas. Het christelijk koor De Lofstem geeft een concert in de hervormde kerk. Medewerking verleent vrouwenensemble Yadah uit Nieuw-Lekkerland. De avond staat in het teken van Pasen en Israël. De opbrengst van de collecte is voor Noodfonds voor Israël. Ds. Kees van Velzen van Christenen voor Israël houdt een korte overdenking en spreekt over de nood in Israël. Organist Jan Peter Teeuw, pianist Laurènce Fiers, panfluitist Corné van der Giessen en violist Rebecca Rozendaal werken mee. Kerk open om 19.00 uur. Gratis entree.

Blauwe Vinkjes met Disclaimer
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht treden op vrijdag 15 maart vanaf 20.15 uur de Blauwe Vinkjes op met Disclaimer.Blauwe Vinkjes was finalist van Cameretten 2021 en won afgelopen jaar de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Het cabaretduo bestaat uit theatermakers Kevin van den Berg en Manon Blaauw. Blauwe Vinkjes gooide hoge ogen met hun actuele cabaret, liedjes en vlotte tempo van sketches. De jury van Cameretten roemde het duo om hun "(politiek) engagement en dat is spannend, zeker in deze roerige tijd". In Disclaimer spelen, zingen en kruipen Manon en Kevin in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ze impliceren, reflecteren, profileren én provoceren. En dat allemaal in een hoog tempo, vol actualiteiten en absurditeiten. Vanuit diverse perspectieven neemt het duo je mee in hun satirische acts, doorspekt met persiflages, imitaties en meeslepende liedjes. Welke disclaimers 'moeten' er anno nu worden geplaatst? Wat kan nog wel en wat niet? Hoe verandert dat met een andere bril op? Kijk door de ogen van de toekomst en word geconfronteerd met de huidige sociale omgangsnormen. Ontmoet onder meer de hippe influencers Look en Luna, volkszangers Koos en Alberta of natuurlijk de iets te trotse weddingplanners Saskia en Rufus, die zeer ondernemend zijn. Entree bedraagt 18 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 16 maart

Twee voorstellingen van Peppa Big
13:30/16:00, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht zijn op zaterdag 16 maart twee voorstellingen van Peppa Big. Knor, knor! Wat is dat nu? Het populaire, vrolijke varkentje Peppa Pig en al haar vriendjes komen terug naar het theater met de spiksplinternieuwe familievoorstelling Peppa Pig Live! - Peppa op Avontuur. In deze vrolijke voorstelling beleef je samen met Peppa en haar vriendjes het allerleukste buitenavontuur! Het populaire varkentje Peppa, haar broertje George en haar vriendjes bereiden zich samen voor op een spannende kampeertocht in het bos. Met klaargemaakte broodtrommeltjes en Papa Big aan het stuur van de bus, zijn Peppa en haar vriendjes dolenthousiast om op pad te gaan. Het wordt een geweldig buitenavontuur, vol zang, dans, spelletjes en varkentjeshumor.Luister mee naar het tikkende geluid van de regen en verheug je samen met Peppa op de mooiste modderplassen! Tijdens de voorstelling kan je meezingen en -dansen met de leukste liedjes en je natuurlijk laten verrassen door kleurrijke decors en het prachtige poppenspel met nog mooiere en grotere poppen dan voorheen. Vóór de voorstelling kunnen de kleinsten in de foyer van het theater hun mooiste knutselwerkje versieren in de Peppa Pig-knutselhoek. Natuurlijk komt Peppa na de voorstelling ook naar de foyer voor een foto en dikke knuffel met de kinderen. De voorstelling is voor kinderen vanaf twee jaar. Entree bedraagt 19,50 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Passieconcert op zaterdagmiddag
15:30, Papendrecht, De Morgenster. In de veertigdagentijd, op zaterdag 16 maart verzorgt Basilius Vocaal Ensemble een zaterdagmiddagconcert in De Morgenster. Het Basilius Vocaal Ensemble is een uitzonderlijk Nederlands kamerkoor voor beroepsmusici, onder leiding van dirigent Jeroen Spitteler. Het programma luidt: Lux Aeterna, van passie naar verrijzenis.Basilius Vocaal Ensemble brengt een gevarieerd programma met muziek van bijna duizend jaar oud én van nu. Met gezangen van Hildegard van Bingen en de polyfonie van Josquin des Prez. Met het indrukwekkende Stabat Mater van Alphons Diepenbrock en The Reproaches van John Sanders. Maar het programma gaat van passie door naar verrijzenis. Met muziek over Maria Magdalena van Stanford en Clemens. De afsluiting van het programma laat horen hoe het eeuwig licht doorklinkt in werken van Arvo Pärt en Vaughan Williams. Aanvang is om 15:30 uur in De Morgenster, Muilwijckstraat 1, te Papendrecht.

Sterrenkijkdagen
19:30, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen, die in het weekend van 15 tot 17 maart gehouden worden, zijn belangstellenden op zaterdag 16 maart van 19.30 tot 22.00 uur welkom bij vereniging Christiaan Huygens in Papendrecht om door een telescoop te komen sterrenkijken. Bij gunstig weer kan er met de eigen 11 inch telescoop gekeken worden naar de kraters op de maan en planeten, zoals Jupiter met zijn maantjes. Als het weer niet meewerkt, worden er binnen presentaties en uitleg gegeven over de sterrenkunde. Toegang is gratis

woensdag 20 maart

Kinderdijk sinds de Middeleeuwen
20:00, Kinderdijk. Historische Vereniging West-Alblasserwaard houdt woensdag 20 maart vanaf 20.00 uur een lezing in partycentrum De Klok in Kinderdijk. Willem Jan Nederlof gaat in op hoe bewoners van het noordwesten van de Alblasserwaard en specifiek in 't Elshout (Kinderdijk) leefden en werkten. De toegang is gratis.

Auteur Judith Visser in bieb Papendrecht
20:00, Papendrecht. In het kader van de Boekenweek hebben de Bibliotheek en Volksuniversiteit Papendrecht schrijfster Judith Visser uitgenodigd. Zij geeft een lezing en signeer achteraf. Judith Visser schreef vijftien boeken. Ze is vooral bekend van haar autobiografische romans 'Zondagskind' en 'Zondagsleven'. Inloop vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te koop bij de bieb en de VU.

donderdag 21 maart

Natuurfotograaf bij jaarvergadering PCOB Papendrecht
14:00, Papendrecht, Elimkerk. De PCOB afdeling Papendrecht houdt op donderdag 21 maart haar jaarvergadering in de zaal van de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan in Papendrecht. Na het huishoudelijk gedeelte zal natuurfotograaf Klaas Verbaan zijn 3D-foto's presenteren: een spectaculaire ervaring. Aanvang is om 14.00 uur.

Lezing 'Rivieren in historisch perspectief'
19:30, Sliedrecht, Grienden College, Kamerlingh Onneslaan 109. Op uitnodiging van de Historische Vereniging Sliedrecht houdt Ton Burgers een lezing over 'Rivieren in historisch perspectief'. Burgers is civiel ingenieur en hij schreef het boek 'Nederlands grote rivieren. Drie eeuwen strijd tegen overstromingen'. Entree niet-leden 2 euro.

Gerald Troost en Arie de Rover in Sliedrecht
20:00, Sliedrecht. Zanger Gerald Troost en spreker Arie de Rover komen naar de Grote Kerk voor een programma met het thema 'VRIJ LEVEN'. De avond wordt gevuld met afwisselend muziek van Gerald Troost, inspirerende bijdragen van spreker Arie de Rover en videofragmenten. Kerk open om 19.30 uur. Tickets à 15 euro zijn te boeken via www.zingenindekerk.nl/vrijleven.

Komedie Rust en Vreugd
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht wordt op donderdag 21 maart de komedie Rust en Vreugd uitgevoerd door onder andere Doris Baaten en Wil van der Meer. Met veel humor en vilein. Rust en Vreugd is een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Entree bedraagt 29 euro. Voor meer info: www.theaterdewillem.nl.