PKC duidelijk maatje te groot voor DOS

nijeveen/papendrecht • De korfballers van PKC/Vertom waren zaterdag veel sterker dan DOS’46. Het werd 18-28 in Nijeveen.

In de heenwedstrijd slaagde DOS ’46 er in om PKC in de slotfase pootje te lichten, maar in de return was PKC duidelijk een maatje te groot voor de Nijeveners. 

Reboundoverwicht
De thuisploeg begon wel goed, met een snelle 1-0 van Christian Dekkers, maar al snel werd duidelijk dat PKC, niet voor het eerst dit seizoen, een enorm reboundoverwicht had en dus veel vaker kon herhalen.

Van 2-4 werd het 3-6 maar DOS ’46 gaf zich niet zomaar gewonnen. De ploeg knokte zich terug naar één goal verschil (6-7), maar twee aanvallen hadden Jelmer Jonker en Richard Kunst de Drentse hoop de kop weer ingedrukt: 6-9. Echter, het sprankelde niet, van beide kanten, en het oogde in beetje tam in de soms zo kolkende Eendracht.

Niet fantastisch
PKC speelde niet fantastisch, maar DOS ’46 slaagde er niet in om er voldoende tegenover te zetten om het PKC moeilijk te maken.

Vlak voor rust liep eerst Leander Zwolle tegen een gele kaart op voor een overtreding op Jonker, even later mocht Mart Vrielink ook vertrekken met geel na een te opzichtige duw in een duel met Olav van Wijngaarden.

Even wat reuring
Invallers Jorne van der Zee en Luc Hulzebosch brachten wel wat reuring in dat vak en prompt scoorde DOS ’46 tweemaal achter elkaar (8-12). Echter, even later was het gat ook alweer opgelopen naar zes goals (8-14 rust).

In de rust kwam Sanne van der Werff op de plek van Romy de Rijke. In die tweede helft werd het krachtsverschil duidelijk. PKC, dat veel over de vrouwen speelde, liep weg van DOS ’46 en liet er geen twijfel over bestaan wie de punten zou pakken.

Goede tweede helft
Van der Werff speelde met vier doelpunten een heel goede tweede helft, maar ook Schröder en Zuijdwegt pakten hun doelpunten mee.

Van Wijngaarden kreeg nog een gele kaart nadat hij Eline van Veldhuisen ondersteboven liep, waarna Jorien Jordaan zijn opwachting maakte bij PKC.
Zonder echt heel goed te zijn boekte PKC een ruime overwinning, met Hintzbergen (vijf goals) en Jonker (zes doelpunten) als topscorers. Lichtpuntje bij DOS ’46 waren de invalbeurten van Sam Meijer (twee goals) en Jorne van der Zee, die vier treffers achter zijn naam kon schrijven.

PKC staat nu op de eerste plaats in de poule, met evenveel punten als LDOCK, maar een veel beter doelsaldo. DVO staat derde met 23 punten, vier punten achter de beide koplopers. PKC is al zeker van de kruisfinale voor de zaalkorfbalfinale.
Op zaterdag 16 maart speelt PKC om 19.30 uur thuis tegen medekoploper LDODK. In deze topper wordt wellicht bepaald wie als nummer één in de poule de kruisfinale in mag gaan.