De Alblas kan prima leven met 1-1

rotterdam • Dankzij een dubieuze strafschop nam De Alblas een punt mee uit Rotterdam. Het werd 1-1 tegen Alexandria’66.

Trainer Maarten van Gastelen gaf aan dat hij na een rommelige wedstrijd prima kon leven met dit resultaat. De Alblas, dat de handen vol had aan de op 10 spelende middenvelder en aanvoerder van Alexandri, kwam in de 10e minuut op achterstand. Na rust kwam De Alblas wat beter in haar spel en kreeg zelfs mogelijkheden op de gelijkmaker. Jari Zijderveld werd binnen de zestien gevloerd, maar tot ieders verbazing ging de bal niet op de stip. In de 73e minuut gebeurde dat wel, maar ditmaal was er reden tot twijfel. Zijderveld benutte het buitenkansje en schoot de verdiende 1-1 binnen. Na over en weer wat kansen werd de wedstrijd met wat ‘ongeregeldheden’ in de laatste minuten ook met deze stand afgesloten.

Papendrecht richt zich op: 4-2

papendrecht • Papendrecht is terug in het linkerrijtje van de 1e klasse D. Met een knappe 4-2 zege op SHO werden de degradatiezorgen flink verlicht. In een aantrekkelijk duel was het SHO dat meteen de toon zette en in de eerste tien minuten een paar prima kansen kreeg. Maar Papendrecht kon uit de eerste beste aanval via Justin Beemsterboer in de tiende minuut echter op 1-0 komen Deze onverwachte goal gaf de rood-zwarten een boost en het was wederom Beemsterboer die in de 25e minuut de 2-0 scoorde. SHO kreeg kort voor rust een penalty en bracht met 2-1 de spanning weer volledig terug. Kort na rust, in de 49e minuut, was het de goed op dreef zijnde Justin Beemsterboer die met een snelle uitval Lorenzo van Wijk in staat stelde om de 3-1 te scoren. In de 54e minuut was het SHO die via wederom een penalty terugkwam tot 3-2. Na kansen over en weer bracht Jay Luciano met zijn goal in de 88e minuut de 4-2 winst op het scorebord.