Repair Café

alblasserdam • In de Pion, de voormalige Christelijk Gereformeerde kerk aan de Waalsmondelaan 16 in Alblasserdam, wordt elke woensdag van 09.00 tot 12.00 uur Repair Café gehouden. Een gemiddelde Nederlander gooit 460 kg afval weg per jaar. Dat vinden ze bij het Repair Café te veel. "We kunnen dit onder andere terugdringen door defecte spullen en apparatuur naar het Repair Café te brengen om te laten repareren”, aldus de organisatoren van het Repair Café.


(2)

papendrecht • De vrijwilligers van het Repair Café zitten op vrijdag 15 maart in de Spil aan de Stellingmolen 176 in Papendrecht weer klaar van 13.00 uur tot 16.00 uur voor het gratis repareren van kapotte spullen. Bij kapotte spullen kan men denken aan: elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, kleding en huishoudelijke apparatuur. Ook is het mogelijk kleine messen zonder kartel te laten slijpen. Aanmelden kan tot een half uur voor sluitingstijd. 


Paasontbijt in de Westpolder 

papendrecht • De winkeliers en de Sionskerk van Papendrecht verzorgen op zaterdag 30 maart een Paasontbijt in winkelcentrum Westpolder in Papendrecht. Van 09.00 tot 12.00 uur kunnen belangstellenden op het binnenplein aan tafel schuiven voor een heerlijk, gratis ontbijt. Voor de kinderen is er een knutseltafel. Het ontbijt wordt verzorgd door de Sionskerk en de ontbijtproducten worden geschonken door de winkeliers van winkelcentrum Westpolder.