• De wedstrijdploeg van De Geul.
• De wedstrijdploeg van De Geul. Foto: De Geul

De Geul wint B-klassement nationale competitie KNZB

Sport

PAPENDRECHT • Zwemvereniging De Geul heeft op zaterdag 9 maart met succes de eerste plaats verdedigd in de laatste ronde van het B-klassement van de nationale competitie van de KNZB.

In Sportcentrum Papendrecht ging de ploeg onder leiding van trainster Erica Muller er vol voor om de eerste plaats die ze hadden na drie rondes te verdedigen. Dit resulteerde onder meer in 33 nieuwe persoonlijke records, waarbij de grootste verbetering op naam van Pascal van Omme kwam te staan. Op de 100m vrije slag zette hij een tijd van 1:55.17 op de klokken en dook daarmee ruim onder de 2-minutengrens.

Nadat de wedstrijd was afgelopen begon het wachten op de uitslag. Omdat meerdere verenigingen in de klasse hun wedstrijd op zondag zwemmen, stond pas in de loop van zondagavond de totale uitslag op de website van de KNZB.

Wat bleek? Het is de Geulers gelukt. Met een puntentotaal van 12470.4 en daarmee een voorsprong van ruim 330 punten op de nummer 2, heeft De Geul de B-klasse voor verenigingen uit de Regio West gewonnen en is promotie naar de A-klasse een feit.