• Deelnemer aan een vorige opruimactie: Willem-Jan Leenouts.
• Deelnemer aan een vorige opruimactie: Willem-Jan Leenouts. Foto: Peter van der Spoel

Zwerfafval opruimactie in Alblasserdam: 20e keer

Nieuws

ALBLASSERDAM • In Alblasserdam wordt op zaterdag 23 maart de 20e zwerfafval opruimactie gehouden.

Die dag kan iedereen van 09.30 tot 12.00 uur rond de eigen wijk gaan opruimen. Iedereen krijgt van organisator Peter van der Spoel van Alblasserdam Schoon een aanbevolen opruimgebied opgestuurd.

Het maximale aantal deelnemers is 120. Kinderen onder de 12 jaar moeten een begeleider hebben die minimaal 12 jaar oud is.

Peter komt bij iedere deelnemer de spullen voor het opruimen, persoonlijk thuis brengen in de periode voor zaterdag 23 maart. De spullen die hij komt brengen, zijn een hesje, grijper, handschoenen, vuilniszakken, plattegrond van de wijk en een door Plus van Holten beschikbaar gestelde Mueslireep

Afval ophalen
Na afloop gaat Peter vanaf 12.30 uur bij alle deelnemers langs om de uitgeleende materialen en het verzamelde zwerfafval op te halen. Alles wordt vervoerd met de servicebus van OTT en op hun weegbrug wordt het zwerfafval gewogen. Het verzamelde Zwerfafval wordt op de gemeentewerf gebracht.

Bij het ophalen geeft Peter iedere deelnemer de McDonald’s-tegoedbon voor een product naar keuze. Die bon is een jaar geldig.

Ook zijn er prijzen te winnen met een verloting. Plus Van Holten heeft een Pluswaardebon beschikbaar gesteld van 20 euro en twee bossen bloemen. Bakkerij J van der Wegen stelt een cadeaubon beschikbaar.

De inschrijving kan met een opgave via alblasserdamschoon@outlook.com (onder vermelding hoeveel personen met leeftijden, adres en telefoonnummer) en sluit donderdag 21 maart om 21.00 uur of als er 120 aanmeldingen zijn. Dit laatste wordt op de website www.alblasserdamschoon.nl aangegeven.