Belangrijke zege voor Kinderdijk: komende zaterdag kampioenswedstrijd

Sport

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben afgelopen zaterdag een belangrijke zege geboekt op Juliana. Het werd 16-25 voor de Alblasserdamse ploeg, die komende zaterdag de kampioenswedstrijd speelt.

Kinderdijk startte goed aan de wedstrijd, ze gingen vlammend van start. Juliana wist echter ook goed bij te blijven in het begin van de eerste helft. Tot een stand van 5-5. Hierna begon Kinderdijk langzaamaan uit te lopen. Er stond een ploeg die met goed samenspel tot de juiste kansen kwam en daardoor gemakkelijk goals creëerde. Daardoor werd de rust ingegaan met een voorsprong van 9-18.

De eerste minuten na de rust verliepen echter stroef voor de Alblasserdamse ploeg. Kansen werden gemist en het aantal doelpunten bleef achter. Gelukkig was het gat in de score al geslagen, waardoor de overwinning nooit echt in gevaar kwam. De dames van Kinderdijk speelden een hoofdrol en waren verantwoordelijk voor maar liefst 18 van de in totaal 25 doelpunten. Het duel eindigde met een overtuigende 16-25 overwinning voor CKC Kinderdijk.

Met deze indrukwekkende prestatie in gedachten hoopt het team vol vertrouwen door te gaan naar de komende zaterdag, waar ze het kampioenschap hopen binnen te slepen. Het zal een spannende wedstrijd worden tegen Tjoba, die plaats zal vinden in de eigen hal op Molenzicht en begint om 17:05 uur.