• Boskalis in Papendrecht.
• Boskalis in Papendrecht. Foto: Aangeleverd

Coalitiepartijen in Papendrecht maken zich zorgen over toekomst Boskalis

Nieuws

PAPENDRECHT • De vijf coalitiepartijen in Papendrecht maken zich zorgen over de gevolgen van een eventueel vertrek van Boskalis uit Papendrecht. Ze hebben hierover vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

De toekomst van het hoofdkantoor van Boskalis in Papendrecht is ongewis, zo bleek uit berichtgeving eerder deze week in landelijke media. De fracties van PAB, VVD, CDA, ChristenUnie en SGP in Papendrecht maken zich zorgen en willen weten wat de concrete impact zou zijn van het vertrek van het hoofdkantoor van Boskalis voor Papendrecht en de Drechtstedenregio.

Economisch belang
Ze verwijzen naar het bredere economische belang van de aanwezigheid van Boskalis voor Papendrecht en de regio. Zo willen de fracties weten hoeveel toeleveranciers Boskalis heeft en wat de economische waarde daarvan is.

De vijf fracties vragen wethouder Sophia de Keizer van onder meer economie om in gesprek te gaan met Boskalis om te kijken wat de gemeente en de Smart Delta Drechtsteden kunnen doen om het hoofdkantoor in Papendrecht te behouden. Ze dringen er bij het college op aan om daarbij specifiek in te gaan op de lobby vanuit de Drechtsteden richting Den Haag.

Boskalis heeft reeds besloten om haar vestiging in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten) te vergroten. Het baggerbedrijf neemt later dit jaar een besluit over een eventuele volledige verhuizing van het hoofdkantoor naar Abu Dhabi.