Waterpoloheren De Albatros kunnen titel reuken

NIEUWEGEIN • De waterpoloheren van de Albatros wonnen afgelopen weekend hun voorlaatste wedstrijd tegen Aquarijn met 6-11 en staat nu drie punten voor op nummer twee UZSC.

Vanaf het eerste fluitsignaal trokken de Viaanse heren de wedstrijd naar zich toe en ze gaven deze voorsprong ook niet meer uit handen. Met periodestanden 2-3, 1-3,1-1 en 2-4 werd de wedstrijd degelijk afgesloten en kan komende week worden toegewerkt naar de laatste wedstrijd dit seizoen tegen de nummer twee UZSC.

Onderling resultaat 
De Albatros heeft drie verliespunten minder dan de Utrechtse opponent en ruim 50 doelpunten meer gescoord dit seizoen. Toch draait alles na twintig wedstrijden om het onderlinge resultaat tussen de twee teams wat vooralsnog met twee doelpunten in het voordeel is van Albatros. Zaterdagavond is om 18.30 het slotakkoord van deze competitie in zwembad Helsdingen.

Doelpuntenmakers: Luc de Zeeuw (3), Joran Velis, Jouke Angevaare (2) , Fabian van de Bor, Vincent Chaigneau, Mark van Ditmarsch en Ton Angevaare (allen 1).


Yens de Vor vierde

ALPHEN A/D RIJN • Jan van Arckel-jeugdrenner Yens de Vor uit Meerkerk is zondag in zijn leeftijdscategorie vierde (eerste jongen) geworden in de jeugdronde van Alphen a/d Rijn, die gold als NK-kwalificatiewedstrijd. 

In categorie 4 eindigde zijn dorpsgenoot Zeb Mesker als 24e.


Lekpongers handhaaft zich

AMEIDE • Ondanks het nodige blessureleed is Lekpongers in de 4e klasse op de derde plaats geëindigd.

Dit betekent handhaving voor de Termeise tafeltennissers Erik Mulckhuyse, Jacob Middelkoop en Jan de Gans.


LTV Vianen wint

Vianen • Het eerste team van LTV Vianen won zaterdag. Het vijfkoppige team bestaat uit de broers Bas en Rik Hertsenberg, Jeroen van Hoeflaken, Marcel Tersteeg en Sander Goldbach. was te sterk voor TC Atalanta uit Houten.

Bas wist zijn tegenstander te verslaan in twee sets (6-4 6-4). Sander voegde daar nog een overwinning aan toe in de tweede single. Het werd 7-5 en 6-2. Rik nam de 3e single voor zijn rekening. In een partij die ruim drie uur duurde leed hij een bitterzoete nederlaag (6-4 4-6 3-6). Jeroen nam de vierde single voor zijn rekening en hij won met 4-6 6-0 6-3.

Na de singles werden er nog twee dubbels gespeeld. Marcel en Sander vormden voor het eerst dit jaar een duo en namen de 1e dubbel voor hun rekening. En met succes. Er werd met 7-6 en 6-1 gewonnen. Jeroen en Rick wonnen vervolgens op hun beurt met 6-4 en 6-4.