Bekijk ooievaars via live webcam

Schoonrewoerd •  Sinds enkele jaren hangt er een camera bij het inmiddels bekende ooievaarsnest achter Natuurcentrum de Schaapskooi. Inmiddels is er jaarlijks een schare trouwe ooievaar spotters die het wel en wee van vrouwtje 3E 037 en haar niet geringde partner op de voet volgen.

Door het vroege voorjaar zijn sommige vogelsoorten eerder met de ei leg begonnen dan gebruikelijk. Er zijn nu vijf of zes eieren en het paartje lost elkaar af bij het broeden. De verwachting is dat rond 25 april een eerste jong wordt geboren. Daarna zullen de ouders het druk krijgen met voedsel verzamelen voor de hongerige kuikens en is er dan veel te zien, helaas ook minder leuke beelden. Het gaat de ouders namelijk niet lukken om alle jongen van voldoende eten te voorzien, meestal komen er maar twee groot. Ook de weersomstandigheden kunnen een fatale rol spelen, er zijn jaren geweest dat vele legsels verloren zijn gegaan door storm, regen en koude.

Wie mee wil kijken naar de beelden van het jonge gezin gaat naar www.natuurcentrum5hl.nl en via de homepage naar de ooievaars webcam. Wie iets leuks of bijzonders ziet kan een bericht achterlaten op de blog. De streamingsbeelden worden aangeboden door Case Electronics uit Arkel.