Koningsdag in Meerkerk

Meerkerk • Op Koningsnacht en Koningsdag valt van alles te beleven in Meerkerk.

21.00 - 01.00 uur In de tent op het Raadhuisplein organiseert De Gouden Leeuw Koningsnacht. Het belooft een gezellige avond te worden met onder andere DJ Daniel en Kees Neerings. 

Alle activiteiten op Koningsdag vinden plaats op het Raadhuisplein, tenzij anders vermeld.

9.45 uur: Concert Euphonia. Voorafgaand aan de aubade geeft Euphonia een kort concert.

10.00 uur: Aubade. Onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Euphonia zingen bezoekers met elkaar vrolijke oranje-liedjes. De liedjes staan op de website en worden op de dag zelf ook uitgedeeld.

10.30 uur: Versierde fietsoptocht. De organisatie hoopt weer op vele mooie creaties tijdens de fietsoptocht. De drie mooist versierde fietsen en de drie mooiste aanhangers verdienen een medaille. Alle kinderen in de basisschoolleeftijd mogen meedoen. De prijsuitreiking vindt rond 11.15 uur plaats

11.30 uur: Koningsdagbrunch. In de Linde staat een brunch klaar voor inwoners van Meerkerk van 60 jaar en ouder. Aanmelden kan via info@oranjeverenigingmeerkerk.nl of via 06 11017763 (Etta Schep). Graag uiterlijk op 20 april. De brunch kost voor leden €7,50, niet-leden betalen €12,50.

10.30-12.00 uur: Inschrijven fietspuzzeltocht. Vroeg starten met de fietspuzzeltocht is ook dit jaar weer mogelijk. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven in de tent. Bovekerk is ook aanwezig op deze Koningsdag en verkoopt broodjes hamburger, beenham, friet en snacks.

14.00 uur: Vrijmarkt voor kinderen. Ook deze Koningsdag weer de gezellige vrijmarkt voor kinderen. Bij aankomst graag melden bij een van de bestuursleden, zij zullen dan een plekje toewijzen.

14.00 uur: Fietspuzzeltocht. Een sportieve puzzeltocht van ongeveer 25 kilometer voor jong en oud. Op de fiets de omgeving verkennen en nog meedingen naar mooie geldprijzen ook. Als bezoekers in aanmerking willen komen voor deze prijs, moeten zij wel voor 17.30 uur binnen zijn. Inschrijven kan in de tent.

14.00 uur: Stormbaan en skelterrace. De kinderen kunnen zich uitleven op een stormbaan. Of lekker met skelters rijden op het skelter parcours.

14.00 uur: Arkels Visserskoor. Op uitnodiging van De Gouden Leeuw treedt het Arkels Visserskoor op bij de tent op het Raadhuisplein.

16.00 uur: Muziek op het plein. Band Driven treedt een paar keer op en verder zorgt een DJ voor muzikale gezelligheid op het plein.

18.00 uur: Prijsuitreiking. Aan het einde van het dagprogramma maakt de organisatie de prijswinnaars van de fietspuzzeltocht bekend. Dit betekent niet gelijk het einde van de dag, want de muziek draait tot 22.00 uur, dus blijf nog genieten van de gezelligheid, een hapje en een drankje.