Zwak Meerkerk onderuit bij titelkandidaat Schelluinen

SCHELLULINEN • Meerkerk had zaterdag weinig in te brengen tegen Schelluinen. De 4-1 nederlaag viel nog enigszins aan de magere kant uit.

Na nog geen tien seconden had de weer herstelde Diego Kemp de 1-0 in het net liggen. Een wereldgoal, onhoudbaar voor de Meerkerkse doelman Jeremy de Jong. “Inderdaad een wereldgoal, ook omdat die speler vervolgens geen fatsoenlijke bal meer heeft geraakt. Maar voorafgaand werd er door mijn verdediging wel slecht gedekt, waardoor hij vrij kon uithalen”, baalde SV Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek na afloop.

Aanwezige Van Steenis
De toon was gezet door de thuisploeg. Onder aanvoering van zijn collega Marcel van Steenis was de honger nog niet gestild bij de gastheer. Met ‘niet tevreden zijn’ spoorde de Schelluinse oefenmeester zijn manschappen aan om het karwei vroegtijdig te klaren. Zijn elftal luisterde.

Op het kwartier kopte Marvin de Jong een corner feilloos binnen. Van Steenis sommeerde opnieuw. “Voor de rust deze wedstrijd beslissen.” En weer werd de opdracht uitgevoerd. Op het halfuur zette Wesley de Groot de 3-0 op het scorebord.

Kort na de helftwisseling had Pascal van Delden de ongelijke strijd in het slot kunnen gooien, maar een te makkelijk gegeven strafschop was niet aan de Schelluinse topscorer besteed. Op het uur viel de 4-0 alsnog. Erik Kerkhoven kon kinderlijk eenvoudig afronden.

Titelkansen 
“Een mooie stand om enkele spelers rust te geven. We doen, met een fitte spelersgroep, nog volop mee voor de titel en niets is mooier om met z’n allen gas te blijven geven en GSC/ODS op de hielen te blijven. Zij krijgen nog zware wedstrijden tegen Drechtstreek en Wieldrecht, maar wij kunnen volgende week in de derby tegen Arkel ook aan de bak. De titel is nog niet vergeven, we gaan er vol voor”, beloofde Van Steenis.

In die positie zit Meerkerk duidelijk niet. “Toch kan ik niemand iets verwijten. We zitten al weken in zwaar weer en het zit ook niet echt mee. Schelluinen had maar liefst zeven wissels op de bank zitten, ik maar drie. Bovendien selecteren en doen wij het in Meerkerk met eigen jongens. In de rust is er dan ook niet op elkaar gescholden of getierd. We blijven als team dichtbij elkaar. Toch de kracht van onze selectie”, hield Koekkoek hoop op een goede afloop van de competitie.