Asperen wint van negental Leerdam Sport

LEERDAM • Mede door tweede rode kaarten verloor Leerdam Sport’55 aan het kortste eind tegen Asperen: 1-3. Alleen als HSSC’61 bijna alle punten nog gaat verspelen is degradatie af te wenden voor de Leerdammers.

Trainer Henk Donga van Leerdam Sport’55 was van mening dat de nederlaag vooral te wijten was aan het verlies van twee spelers tijdens de wedstrijd.

“We kwamen al snel op een 0-1 achterstand, maar Leslie van der Heiden zorgde voor de gelijkmaker”, aldus Donga. “Hierna hadden we een goede kans om de 2-1 te maken, maar die werd niet benut. Vlak vóór rust krijgt onze doelpuntenmaker de tweede gele kaart en dus kon hij vertrekken. Halverwege de tweede helft kon ook .Youssef Boudou met twee keer geel vertrekken. Met elf tegen elf hadden we niet hoeven te verliezen. De inzet was prima, maar door die domme kaarten geef je het gewoon weg.”

‘Credits voor de scheidsrechter’
Trainer Ricardo Versteeg van Asperen gaf toe dat zijn ploeg moeizaam begon. “Tijdens de warming-up haakte Maikel Groenenberg af en hierdoor moest mijn ploeg er even inkomen. Na een mooie voorzet kopte Cas Coenen de 0-1 binnen. Door niet scherp te zijn bij een diepe bal werd de gelijkmaker gescoord.”

Volgens de trainer van Asperen waren alle kaarten, ook die voor zijn ploeg, die werden gegeven terecht: “Alle credits voor de scheidsrechter van vandaag. Natuurlijk werd het voor ons makkelijker toen onze tegenstander nog maar negen spelers telde.”
Tareq Ibrahim zorgde na een rebound voor 1-2 en Jorn van Meeuwen kopte na een mooie aanval over links de 1-3 binnen.