• Stap voorbereid de fiets op dit voorjaar.
• Stap voorbereid de fiets op dit voorjaar. Foto: Rob Gieling

Voorbereid fietsend het voorjaar in: workshop om fietsveiligheid te verbeteren

Nieuws

VIJFHEERENLANDEN • In Leerdam en Vianen wordt begin met de workshop ‘Stevig op de pedalen’ gegeven. Dit alles om de kans voor fietsers om een val zo klein mogelijk te maken, maar bovenal om het plezier op de fiets te behouden.

Tijdens de workshop wordt er aandacht besteed aan veilig op- en afstappen, zijn er beweeg- en evenwichtsoefeningen en kijkt men hoe de deelnemers hun fietsveiligheid kunnen verbeteren. Ook wordt er gesproken over de functionele veranderingen optreden bij het ouder worden. Na de workshop is het mogelijk om een fietsparcours te fietsen en de eigen fiets te laten checken bij Tweewielcentrum Den Breejen (Leerdam) of Jansen Tweewielers (Vianen).

De workshops worden georganiseerd door Team Sportservice in samenwerking met Fysiotherapiepraktijk de Wiel, de Fietsersbond, Tweewielcentrum Den Breejen en Jansen Tweewielers. Deelnemers krijgen bij ontvangst een kopje koffie of thee, waarna het interactieve programma met praktische informatie volgt. Deelname is gratis, maar er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden of meer informatie via Britt Holt-Hendrikse: bholt@teamsportservice.nl of 06-81571998.

Data workshops
Leerdam: woensdag 1 mei bij Fysiotherapiepraktijk de Wiel van 10:00 uur tot 14:00 uur. Voor de lunch wordt gezorgd.
Vianen: dinsdag 7 mei bij de Prenter van 13:30 uur tot 17:00 uur.