Nipt verlies De Linge/PCG

ALBLASSERDAM • De waterpolovrouwen van De Linge/PCG verloren dit weekend nipt. In Alblasserdam werd het 6-5 voor De Wiekslag.

In de laatste periode stond het 5-5 en lukte de Leerdams/Gorinchemse combinatie niet om door te drukken en de winnende te maken. Sterker nog, men kreeg en één tegen en verloor met 6-5.
Doelpuntenmakers De Linge/PCG: Lupi Lopez Caridad (2), Merel van der Veen (1), Lisanne Plenter (1) en Iris Schepers (1).


Feestelijke opening Snuffelschuur aan de Lek 

EVERDINGEN • De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de verhuizing van de Snuffelkelder in Everdingen. Komende zaterdag is de opening om 10:00 uur en iedereen is welkom op Lekdijk 17 bij de nieuwe 'Snuffelschuur aan de Lek'. De koffie staat klaar.

In juni 2008 werd de Snuffelkelder Everdingen geopend op Kweldam 15A. Ondertussen is die uit haar jasje gegroeid en lag er het aanbod om naar een grotere locatie te gaan en wel in de zwarte schuur naast het huis op Lekdijk 17 te Everdingen. "Een prachtige ruimte waar we zeer blij mee zijn en waar meer mogelijkheden zijn om de spullen ruimer en beter aan te bieden", aldus de organisatie. "Er is nu een gezellige boekenhoek waar u op uw gemak een boek uit kunt zoeken en is het zelfs mogelijk om lekker op de bank alvast een stukje te lezen of om al uw aankopen nog even te bekijken. Omdat het geen kelder meer is gaat de naam ook veranderen. Het wordt nu “Snuffelschuur a/d Lek”.

De opbrengst van de verkoop is bestemd voor de Hervormde kerk van Everdingen.


Landelijk turnevenement in Vianen

Vianen • In het weekend van 6 en 7 april worden de landelijke halve finales teams, turnen dames gehouden voor de hogere divisies in Helsdingen Sport & Cultuur te Vianen.

De Landelijke Technische Commissie Turnen Dames van de KNGU organiseert in samenwerking met Gymnastiekvereniging DOS Vianen deze halve finales. Een groots evenement waarbij turnen op hoog niveau centraal staat en mede mogelijk gemaakt wordt door vele vrijwilligers en sponsoren. De Viaanse vereniging heeft reeds eerder opgetreden als gastvereniging. Vanuit het hele land zullen ruim 600 turnsters met publiek naar Vianen afreizen om in verschillende leeftijdscategorieën hun wedstrijd te turnen. Gedurende het hele weekend zal er in teamverband in de niveaus A t/m D gestreden worden om een ticket voor het NK. Vanuit DOS Vianen zullen zes turnsters in actie komen.

De entreeprijs voor dit weekend is 3,50 euro (t/m 12 jaar) en 6 euro(vanaf 13 jaar) pér persoon. Het programma met aanvangstijden is te zien op www.dosvianen.nl.