Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nieuwe dirigent bij Aurora Leerdam

Leerdam • Sinds de aankondiging van het vertrek van de huidige dirigent van Aurora, Hans van Leeuwen, is er naarstig gezocht naar een waardige opvolger.

“Na zeventien jaar Aurora muzikale kleur te hebben gegeven is het tijd voor een nieuw hoofdstuk”: aldus Hans. Een spannende en uitdagende zoektocht volgde.

Een commissie bestaande uit diverse leden van Aurora hebben na intense gesprekken met mogelijke kandidaten de knoop doorgehakt en gekozen voor de uit Noordeloos afkomstige Cees Trappenburg.

Cees is in de wereld van de Harmonie en fanfare besliste geen vreemde. Als 8-jarig jongetje speelde hij al als trompettist bij fanfare de volharding in Noordeloos. Op zijn twaalfde ging Cees als trompettist spelen bij Aurora in Leerdam en daarmee is de cirkel nu rond voor Cees.

Cees zegt hierover: "Vanaf 1988 heb ik in veel grote musicalproducties gespeeld van Stage Entertainment en speel ik als freelance trompettist in verschillende bands en orkesten. Ik geef les en ben dirigent van een aantal orkesten. Vanaf 2005 dirigent van muziekvereniging Volharding in Noordeloos, van 2013 tot en met 2023 dirigent van fanfare Crescendo in Lopik en vanaf 2022 ben ik muzikaal leider van Bigband Gorcum."

"Vanaf maart 2024 ga ik met veel enthousiasme harmonieorkest Aurora Leerdam dirigeren en hoop ik met dit orkest mooie concerten en projecten tot stand te brengen."