SC Everstein stopt opmars Ameide

EVERDINGEN • SC Everstein boekte een knappe overwinning op Ameide. De nummer twee trakteerde ploeg van Pieter van Zessen, die de laatste zeven(!) wedstrijden wist te winnen, op een 1-0 nederlaag.

“En dat was dik verdiend”, vond Everstein-trainer Robin Berendsen na afloop. “We hebben de hele wedstrijd eigenlijk geen kans weggegeven en kregen  zowel voor als na rust wel een kans of drie/vier op een goal."
Toch viel de winnende treffer pas is de tweede helft via een kopbal van Joran het Lam. Berendsen: “We hadden zowel in de eerste als in de tweede helft wel een kans of vier. In de tweede helft kreeg Ameide nog een rode kaart Bas de Kruijk), dat was nogal zwaar gestraft, vond ik."

Dat vond Ameide-trainer Pieter van Zessen ook: "Het was een duel om de bal, niet meer dan dat. Echter wij stonden het laatste halfuur wel met een man minder. We overwegen om tegen de kaart in beroep te gaan, maar daar kochten we vandaag niets voor." 

Eerste zes 
Van Zessen vond overigens dat zijn ploeg weinig onder deed voor de opponent. "Everstein was wel iets beter, maar wij gaven aardig partij. Het is even wennen om weer eens te verliezen. De laatste keer was eind november tegen Lekvogels. Het zat er een keer aan te komen. Met de periodetitel op zak, blijft het wel zaak om bij de eerste zes te eindigen.”