LRC verliest

VLAARDINGEN • LRC verloor zaterdag in Vlaardingen. Op bezoek bij Zwaluwen werd het 2-1 voor de gastheer. Op slag van rust nam de thuisploeg de leiding. In de tweede helft werd het 2-0 middels een fraai schot in de kruising. Wesley Swets maakte nog de 2-1, maar verder kwam LRC niet. “Het was een gevecht van twee kanten”, zag LRC-trainer Emanuel Sluis. “Er waren momenten in de wedstrijd dat wij beter waren en er waren momenten dat zij de overhand hadden. Het was zeker niet hoogstand van ons, maar we hebben tot het laatste moment kansen gehad."


HSSC’61 wint niet bij rood kleurend Leerdam Sport 

LEERDAM • Leerdam Sport’55 en HSSC’61 wisten zaterdag niet te scoren in Leerdam. De laatste tien minuten speelde de thuisploeg met negen man na rode kaarten voor de broers Jeffrey en Leslie van der Heiden. Henk Donga, trainer van Leerdam Sport: “Ik kan wel leven met een puntje, zeker omdat we het laatste deel met twee man minder speelden.” Dat kwam doordat beide broers Van der Heiden tweemaal geel ontvingen. Of dit terecht was, daar waren de trainers het niet over eens met elkaar. HSSC-trainer Van Holst vond de kaarten ‘meer dan terecht’. Donga: “Ik vond dat de scheidsrechter vooral makkelijk kaarten aan óns gaf.”


Lekvogels doet goede zaken

NOORDELOOS • Lekvogels heeft zichzelf een goede dienst bewezen. Het lastige uitduel bij Noordeloos werd met 0-3 gewonnen, terwijl de ploegen er omheen punten lieten liggen. Erik van Mourik vond de overwinning van zijn ploeg ook niet geflatteerd. “Zeker in de eerste helft waren we duidelijk de bovenliggende partij”, zag de trainer. Ralf van Klij tekende na ruim een kwartier voor de 0-1. In de slotfase scoorde Lekvogels tweemaal op identieke wijze. Sten Klein Gebbink scoorde beide goals op aangeven van Noud Voerman.


Brederodes wint

VIANEN • Brederodes boekte zaterdag voor het eerst sinds 25 november weer een overwinning. In Vianen werd er met 2-1 gewonnen van Maartensdijk. Trainer Bryan Simons: “Tim Wakkermans scoorde in de eerste helft. We hebben eigenlijk de hele wedstrijd nauwelijks iets weggegeven, maar tien minuten voor tijd maken zij ineens de 1-1. Gelukkig wisten we ons nog op te laden en maakte Mitchell Wethly de bevrijdende 2-1.”