• Thomas van Iperen (links) scoorde niet, Erik den Ouden (rechts) maakte een wereldgoal. Foto: Jeroen de Bruin

GDC verslaat Heukelum in matig duel

HEUKELUM • De verschillen tussen Heukelum en GDC waren klein zaterdagmiddag. Toch wonnen de bezoekers het matige duel met 0-2, mede door een wonderschone treffer van Erik den Ouden. GDC bleek vooral effectiever om te springen met de kansen.

Uitblinker Den Ouden kon de bal die hij halverwege de eerste helft voor zijn voeten kreeg eigenlijk niet beter raken. Hij trapte het leer met zijn wreef stijf de kruising in: 0-1. De fraaie goal paste eigenlijk totaal niet in de wedstrijd. Beide ploegen slaagden er namelijk nauwelijks om een goede aanval op de mat te leggen.

Voor GDC viel daar wel een verzachtende omstandigheid voor aan te voeren. Na een kwartier spelen vielen Hugo van Hemert en Justin Youell al geblesseerd uit. Heukelum leek nog wel goed te beginnen en Thomas van Iperen dook al na anderhalve minuut gevaarlijk op voor GDC-doelman Tim van Rooijen, maar vergat af te drukken. Diezelfde Van Iperen kreeg na een half uur de grootste kans voor de gastheer, maar raakte de bal volledig verkeerd toen die plots voor zijn voeten viel op een meter of zes van de goal.

Tien minuten na de rust schoot Ricardo Papilaja Heukelum bijna op gelijke hoogte, maar zijn vrije trap ging rakelings naast. Even later was het ineens 0-2. Afonso Ndongala kreeg een niet te missen kans en verdubbelde de voorsprong voor GDC. Een minuut hierna kreeg Heukelum-middenvelder Michiel den Hartog meteen een enorme kans op de aansluitingstreffer, maar Tim van Rooijen redde knap.

Het was voor Heukelum het startsignaal om wat opportunistischer te gaan spelen. Dat leidde nog best tot wat kleine kansjes, maar door de ruimte die men achterliet waren de grootse mogelijkheden op meer goals voor GDC. Afonso Ndongala kon na zwak ingrijpen van zowel Joey Oudshoorn als Darél Visser alleen op Max Borowski af, maar die laatste tikte het gehaaste schot over. Levi Splinter hielp vervolgs nog een enorme kans om zeep. Op vier meter van de goal kon hij vrij inschieten, maar zijn slappe poging werd door Borowski gestopt.
"Eigenlijk waren dat hun enige uitgespeelde kansen”, zag Fred de Groot, interim-trainer van Heukelum. "De 0-1 is natuurlijk prachtig, maar eigenlijk geen kans en de 0-2 komt uit een standaardsituatie. Wij speelden ook niet goed hoor. Aan de bal waren we slordig een maakten we veel de verkeerde keuzes. De kansen die je dan krijgt moeten erin."