Afbeelding
Foto:

Schitterend debuut in Schoonrewoerd

Schoonrewoerd • Het was een schitterend debuut van de lokale Julia Lopez met befaamde celliste Maya Fridman, in Schoonrewoerd op zaterdagavond 9 maart.

Onder de bezoekers waren predikant Van Midden en wethouder Van Maanen. Organisator Roeland spreekt en dan begint het spektakel. Organisator Langerak verrast door vanaf het orgel onzin te roepen, waarop Julia opent op het orgel. Maya neemt over. Het bijzondere concert verloopt zeer afwisselend met klassiek werk, eigentijdse composities en improvisaties met solo’s en zang. Het is van alles: warm, zacht, teder, hard, heftig en soms moeilijk in het sfeervolle interieur van de kerk, aangepast met toneellampen, kaarsen en gordijnen.

Er wordt enthousiast, met plezier, en professioneel gespeeld. In de pauze is er een drankje met een hapje te nuttigen. Vervolgens opent Maya met een improvisatie van zang en cello op het gedicht Egidius, dit is wondermooi en voert je mee, de zaal is muisstil. Op uitbundig eindapplaus een bloemetje en een toegift, een tango. Waarop Langerak afsluit met een dankwoord voor onder meer vrijwilligers en de kerk.

Dit was genieten, de waardering is groot. De goede opkomst en sponsors geven een positief resultaat van circa 900 euro. Per verdeelsleutel te verdelen over Strandje aan Het Wiel, Dorpsvereniging, Oranjevereniging en Het Ouderen Contact. "Prachtig dat zoiets mogelijk is in deze kerk, die zo ook een ontmoetingsplek wil zijn."
Voor wie het gemist heeft, zie: kerkdienstgemist.nl.