Tien jaar Open Maaltijd

Leerdam • Er vond een bijzonder feestelijke open maaltijd plaats op vrijdag 8 maart in de zalen van de kerk De Hoeksteen in Leerdam. Er werd gevierd dat deze maaltijden tien jaar lang georganiseerd worden.

Wat in 2014 begon met een groepje van 35 gasten, liep al snel uit tot volle zalen met wel 100 gasten aan tafel. Dat laatste bleek echter wel érg vol te worden; tegenwoordig is er plek voor 65 gasten. De zalen van De Hoeksteen worden voorafgaand aan de open maaltijd ingericht als een heus restaurant. De zaal wordt gezellig aangekleed, de tafels feestelijk gedekt en op de tafels ligt een mooie (keuze)menukaart.

De zaal was ook deze vrijdag weer gevuld met een divers gezelschap: mensen met een kleine beurs, mensen die anders alleen eten, echtparen die graag een keer met andere mensen samen eten of vrienden die met elkaar afspreken. Sommige gasten komen er al járen, een paar zelfs al tien jaar lang. Maar ook deze maaltijd schoven er ook weer nieuwe mensen aan tafel.

Naast de gasten waren ook wethouders Hitipeuw en Bel aanwezig.. Naast dat ze met vele gasten gesproken hebben, verrijkten ze de avond ook met een mooie speech over de waarde van verbinding en samen. Wethouder Bel omlijstte deze waarde met een interessant verhaal over ‘Baksteensoep in Pienterdam’.

"Wat heb ik genoten, het was een heerlijke avond", was de boodschap van meerdere gasten bij het weggaan. Maar ook: "Het eten was heerlijk, en zo gezellig met elkaar", "Wat fijn dat jullie dit al die jaren voor ons doen", "Dit is echt een avondje uit voor ons. Heel erg bedankt."